註冊 登入

[淘寶] 有冇人用過神州集運?

引用:
原帖由 Tsang Peter 於 2017-12-4 12:59 PM 發表

1年前我用過呢間集運,總值400元,合併後體積大約40x50x50cm,實際不過4kg,自取,運費要收2佰多元,實數不記得,如細體積可能會收正常價。
40X50X50 ➗ 6000 = 17 kg,頭 1 kg 收 $10,之後每 kg 收 $5,共$90。

回覆 引用 TOP

精選樓盤
物流話平就平,不能光說不練,價格表一睇便知:http://www.mccyun.com/ur/ni/not9hk7vd15manjruv5h01kfic.html
我以前用 Fulala,感覺返貨比神州快好多,一般今日申請打包,聽日下午約兩點就通知拎。

自從自己工作點換左,附近只有神州,但今日申請打包,要隔三四日先有得拎,遇公眾假期試過等超過7日 ! 同埋自取點成日換,地方空間好淺窄。

佢計算體積比 funlala 貴好多,我覺得係多人用佢運傢俬,如果以傢俬計用佢,因傢俬在內地買比香港平好多好多,就算佢運費用體積計貴好多,買家都會覺得計計埋埋都划算! 如果一般用家就真係比較貴了,勸大家大件野真係唔好用佢!

送貨上門我寫明下午先有人,佢夠膽死朝早八點幾打黎送,我都未起身更加未返公司,點收貨呀?

回覆 引用 TOP

有,唔錯

回覆 引用 TOP

神州差到無輪,發貨10日未有音訊,打齊客服電話早至晚都長響,打手提無電話登記,wathapp齊二個號碼都冇人覆,發誓唔再用垃圾神州

引用:
原帖由 unico 於 20/10/2018 03:11 AM 發表

神州差到無輪,發貨10日未有音訊,打齊客服電話早至晚都長響,打手提無電話登記,wathapp齊二個號碼都冇人覆,發誓唔再用垃圾神州
差就唔算,係衰在郁d就話敏感貨,10件貨有一件係就全部當敏感.
現在轉用新世代,都ok,最好佢係唔洗分敏感貨.

回覆 引用 TOP

敏乜鬼 間間都冇分敏感貨就佢地分。我用buyup 真心唔錯。垃圾神州送都唔用。

回覆 引用 TOP

雙11 前好走哂D 貨轉其他喇....唔係就要等過年

回覆 引用 TOP

以前兩日收到,呢排超過一星期

回覆 引用 TOP

謝謝分享 留名 thanks

回覆 引用 TOP

我都中左伏, 16/10下單18/10出仲未有, 打去都係公式回覆.... 永不錄用!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 QueenAlice 於 2017-12-4 05:58 PM 發表

多謝 依家有反啲信心
你有無睇清平論?😱

現在我有神州豆好多,念住双11有貨要運,想用佢地D神州豆啦!公可話已簽收,入去網址吾見有貨,问佢地至有,打包又跳步,現在已經在我的訂單步位了,無得扣豆,左问……又问……,答上網至有扣豆工能,佢地D新手敎程、網上無任何地方提過如何扣豆架(15-11-2018)之前,之後吾知会吾會加返,想门下佢地打電話未試過有人聽,旺住佢地用吾到,他門旺住下面叫你下轉旺信是失效視頻連结,(其實我一路也有用旺信的),最後在佢地FB才有人回應,但一天只回2句就停左,我都吾知現在如何,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酉門子小午線 於 2018-11-17 04:27 PM 發表

你有無睇清平論?😱
最後簡左神州 so far都覺得幾好; 可能有其他真係比佢更好比佢更快;但起碼暫時無試過漏野,又近屋企

回覆 引用 TOP

吾漏野系其本原素,新用戶送你100神州集運豆等於1元,你要集運满20元送1個神州集運豆,(集運2000元等於100個豆即是1元),你要找客服,你要有非常十分超好耐性和你要貨件吾等用,我的賣家説貨物13号到了倉,我要主动查找,上神州集運不是貨,我找了他門的網址不到货、人、留言、電話無人聽、微信不回、旺信不看不回、最後Facebook message留信第三天才回,等天對話5句,前 前 後 後我現在18号又等他回後我未付款,的是勞心勞力o你念下用淘宝買野後挍集運货挍到這樣真是前所未有,早知我用第二家,我都吾系第一次用集運

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。