註冊 登入

[淘寶] 有冇人用過神州集運?

樓主擺明打手啦, 咁多人話神州垃圾仲係度話好用.  我用左幾年, 中間試過好幾次超過2個星期先到貨, 有時送大型貨品, 事先講左好多次要送貨前要約左先, 要安排人係屋企收件, 結果都係送貨當天朝早8點打黎話1小時後送貨!  葵涌光輝圍自取點特別差!! 態度差到我要求佢取貨咁, 運費我就一早比左!! 11點50幾分通知要24小時內取貨, 但佢又12點先開門, 我話12點去取, 佢都話唔得, 仲要串客人!! 宜家比錢仲要受咁多氣, 又要等, 無法再忍受呢間垃圾集運, 以後不用!!

精選樓盤
引用:
原帖由 Chinkoo 於 4-1-2019 14:12 發表

樓主擺明打手啦, 咁多人話神州垃圾仲係度話好用.  我用左幾年, 中間試過好幾次超過2個星期先到貨, 有時送大型貨品, 事先講左好多次要送貨前要約左先, 要安排人係屋企收件, 結果都係送貨當天朝早8點打黎話1小時後送貨!  葵涌光輝圍自取點特別差!! 態度差到我要求佢取貨咁, 運費我就一早比左!! 11點50幾分通知要24小時內取貨, 但佢又12點先開門, 我話12點去取, 佢都話唔得, 仲要串客 ...
自提點既問題,其實呢啲叫合作自提點,個自提點唔係神州開既,就算你用其他集運商一樣可以送到呢個自提點,所以其實同神州既關係唔大。
送上門方面,其實神州以前都係外判比快遞做,大約半年前到轉返自家派送團隊,雖然初期真係又慢又亂,但呢一兩個月速度已經回復水準,我1月1打包,3號就收到貨。同埋遇上大時大節遲左真係唔出奇,再加上萬一比人扣關都隨時等成個星期,無一間集運敢同你講佢地絕對唔會遲。
所以你口中既廢唔係神州廢,只係同佢合作既公司廢啫

論可行性,除非中共倒台,港獨唔可能實現。論可行性,想中共倒台,難過登天。所以無論你幾討厭中國,幾希望香港獨立,都改變唔到港獨係最離地既事實。

回覆 引用 TOP

岩岩首次使用呢間野既敏感專線,3點前付費,睇吓明天到唔到自提點先

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?

回覆 引用 TOP

我都用緊神州集運,用咗幾年。成日買啲敏感貨。 有冇邊間可以運液體電器底用既集運推介?

回覆 引用 TOP

敏感貨專線是否10公斤以上通渠水都運到,100%不會被海關扣起?如果是少量液體有7成私集都運到,又不用加附加費...

引用:
原帖由 潛入者 於 2019-1-8 08:05 AM 發表

敏感貨專線是否10公斤以上通渠水都運到,100%不會被海關扣起?如果是少量液體有7成私集都運到,又不用加附加費...
邊有得保証100% 不會被海關扣起? 海關想扣邊架貨車就扣邊架貨車的了.
可以問線上客服, 佢地話得就應該得, 我問佢地洋蘭得唔得, 佢地講明洋蘭即使用敏感專線都唔得

...1231/20000

健康就是財富!

找到你的心之所安了嗎?
引用:
原帖由 psplayer 於 2019-1-8 09:50 AM 發表

邊有得保証100% 不會被海關扣起? 海關想扣邊架貨車就扣邊架貨車的了.
可以問線上客服, 佢地話得就應該得, 我問佢地洋蘭得唔得, 佢地講明洋蘭即使用敏感專線都唔得 ...
專線要額外收費,又註明走特別渠道,應該有方法疏通...扣車不緊要,最緊要啲貨不會充公,否則沒必要選用它。

引用:
原帖由 潛入者 於 8-1-2019 11:36 發表

專線要額外收費,又註明走特別渠道,應該有方法疏通...扣車不緊要,最緊要啲貨不會充公,否則沒必要選用它。
講係咁講啫,所謂敏感貨其實都係普通野,唔係毒品唔係犯法野,可以正常出入海關。好多集運唔運本身係出於安全考慮,因為液體,粉末等易燃。唯一要注意係食物,因為驚係未熟既肉類,又或者煙酒等要報稅。
普通化妝品,通渠水等可以正常運,就正如你攞住呢啲野過海關都唔會行紅色通道,就算比海關查你都唔會有問題,係集運借啲意收多你錢啫

論可行性,除非中共倒台,港獨唔可能實現。論可行性,想中共倒台,難過登天。所以無論你幾討厭中國,幾希望香港獨立,都改變唔到港獨係最離地既事實。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 潛入者 於 2019-1-8 08:05 發表

收你一公斤幾蚊要100%保證

你有無睇呢D集運既條款, 如失件最多賠運費3倍.........

回覆 引用 TOP

神州貴, 用CRAZY-T, 多自取點
我個邊自取12人仔首2公斤
多數今日落, 明天到
又平又快, 仲想點

回覆 引用 TOP

大型貨品,集運大件貨,太陽集運,可直接按Whats app連結聯絡及查詢

回覆 引用 TOP

神州好用

回覆 引用 TOP

永久blacklist神州集運
自從自家包送貨之後質素不升反跌。多次係正我面前將我同其他人啲貨扔落地下/入車,都算。之前試過一開始司機比我嘅時間我唔得閒叫佢再給個時間我,結果個日我由下午兩點等到五點九先同打給我講話今日送唔到黎。又試過一次我聽唔到電話,第二日一接直接鬧鬼我。今次仲離譜,我星期六中午做緊野冇接到電話,佢直接將啲貨扔落我屋企樓下門口,如果唔係個日我早返屋企,啲野比人偷左都唔知。我由2016年開始用神州集運,睇住佢加價同時質素下降,今次忍無可忍,永遠唔會再用神州集運。

引用:
原帖由 michael_ip 於 2019-3-3 11:08 PM 發表

永久blacklist神州集運
自從自家包送貨之後質素不升反跌。多次係正我面前將我同其他人啲貨扔落地下/入車,都算。之前試過一開始司機比我嘅時間我唔得閒叫佢再給個時間我,結果個日我由下午兩點等到五點九先同打給我講話今日送唔到黎。又試過一次我聽唔到電話,第二日一接直接鬧鬼我。今次仲離譜,我星期六中午做緊野冇接到電話,佢直接將啲貨扔落我屋企樓下門口,如果唔係個日我早返屋企,啲野比人偷左都唔知。我由2 ...
除非幾件包裹加埋好重,一般都揀附近自提點取,送住宅好麻煩如果屋企經常冇人,以前用SF一樣要同佢地玩捉米藏,半個鐘頭前call到,但屋企未有人,又要再約

基本上間間都咁上下,佢算中規中矩,八字同你吾夾米即轉咯

回覆 引用 TOP

有用開神州集運自提點,到暫時為止都幾好,運常今日打包,兩日內已經可以拎。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。