• 瀏覽: 3,318
  • 回覆: 15
各位有識之士,可以鑑定這隻是什麼錶!

精選汽車
引用:
原帖由 SamWong6033 於 2017-12-10 01:57 PM 發表

我問過有識之士Google師兄的意見....相信是圓形玉錶~~ 可能來自中國大陸~

附件

20171211.jpg(28.4 KB)

2017-12-11 10:50 AM

引用:
原帖由 akl6 於 2017-12-11 10:50 AM 發表

我問過有識之士Google師兄的意見....相信是圓形玉錶~~ 可能來自中國大陸~
google師兄,勁,唔知佢有冇講隻錶是否貴嘢呢?

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2017-12-11 12:45 PM 發表

google師兄,勁,唔知佢有冇講隻錶是否貴嘢呢?
從相片來看 我覺得質素普通
有珠寶玉石鑑定證書?

即使是貴價玉石。。。如果出現裂紋 價值就大打折扣
好像我的玉墜已經出現幾條裂紋。。。

附件

20171211_b.jpg(405.62 KB)

2017-12-11 02:52 PM

回覆 引用 TOP

戴咗廿幾年嘅玉觀音,老媽子話係一個煙咀,同時係先人陪葬之物!不過我又唔係好識睇,唔好話鑑定顏色呢d專門嘢

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
17" imac G5 with i-sight
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
iphone 2G 8Gb
iphone 3GS 16Gb

回覆 引用 TOP

揾玉做Bezel唔係咁適合,佢冇金屬Bezel(例如:鋼、金、Alloy)可以抗壓,又冇好似Ceramic Bezel可以抗磨(玉係好易有磨損),下次諗過樣更適合嘅物料啦!

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-11 08:43 PM 發表

揾玉做Bezel唔係咁適合,佢冇金屬Bezel(例如:鋼、金、Alloy)可以抗壓,又冇好似Ceramic Bezel可以抗磨(玉係好易有磨損),下次諗過樣更適合嘅物料啦!
這隻錶不是我的,只是有朋友在show off 我又唔識嘢,所以上來問下有冇人識,知道是否貴嘢姐!

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2017-12-12 04:06 PM 發表

這隻錶不是我的,只是有朋友在show off 我又唔識嘢,所以上來問下有冇人識,知道是否貴嘢姐!
玉錶一般叫價高至幾千,賣價低至兩舊水。閣下朋友嗰隻淘x賣幾舊水。下圖女仔戴都幾靚,買嚟玩吓無防。

附件

Jade watch.jpg(189.98 KB)

2017-12-12 10:13 PM

from internet

Jade watch.jpg

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-12 10:13 PM 發表

玉錶一般叫價幾千,賣價低至兩舊水。閣下朋友嗰隻淘x賣幾舊水。下圖女仔戴都幾靚,買嚟玩吓無防。
今次真的長知識了,謝謝謝你🙏

回覆 引用 TOP

留名跟師兄們學野

引用:
原帖由 momo125 於 2017-12-13 06:55 PM 發表

留名跟師兄們學野
師兄,我只是po左隻玉錶咋,其實我想學習入門買Rolex的知識

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2017-12-13 07:03 PM 發表

師兄,我只是po左隻玉錶咋,其實我想學習入門買Rolex的知識
咁師兄要去勞版問。

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-13 11:10 PM 發表

咁師兄要去勞版問。
對。

回覆 引用 TOP

似仿製以前,天梭石表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SamWong6033 於 2017-12-10 01:57 PM 發表

清朝古董錶

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]