• 瀏覽: 6,952
  • 回覆: 18
睇車評覺得唔錯, 新車TEAM最basic好似23萬就有找, 各位點睇

精選汽車
呢口價比較合理,初初出時叫價太貴,內籠和尾箱比Golf大,放兩部BB車都無問題,家庭車可考慮

此車介乎掀背房車同SUV之間。。。。。幾另類,條街唔係好覺有太多。1.5 turbo,  有天幕,後座夠 leg room , 若接受車型,可以考慮

引用:
原帖由 gerson161 於 2017-12-17 12:11 PM 發表

呢口價比較合理,初初出時叫價太貴,內籠和尾箱比Golf大,放兩部BB車都無問題,家庭車可考慮
新出時入門版都係貴2萬左右,對手只得30萬起的B仔,算係咁啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CK@126 於 2017-12-17 12:16 PM 發表

此車介乎掀背房車同SUV之間。。。。。幾另類,條街唔係好覺有太多。1.5 turbo, 僙酗揤鶠A後座夠 leg room , 若接受車型,可以考慮
呢類叫Compact SUV,十幾年歴史啦,近十年最成功係Benz B仔,日本仔Boxy家庭車如Porte, Spade, Solio...都係,未算得上另類啦

回覆 引用 TOP

最初我都係先睇SV, 最後買左Touran。唔買SV最主要係代理唔入150ps版,後坐唔係平地台,另外Touran係新款

引用:
原帖由 negokwok 於 2017-12-17 02:40 PM 發表

最初我都係先睇SV, 最後買左Touran。唔買SV最主要係代理唔入150ps版,後坐唔係平地台,另外Touran係新款
之前有入150匹同Sport Package, 呢兩三季好似唔見。

SV同Touran差不多同期出,當年車行清完Touran貨尾先肯入新款。Touran一直係SV最大對手,+2座位中港人死穴。

小道消息:SV應該2019年大轉款,會轉用新底盤。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mightykoala 於 2017-12-17 06:08 PM 發表

之前有入150匹同Sport Package, 呢兩三季好似唔見。

SV同Touran差不多同期出,當年車行清完Touran貨尾先肯入新款。Touran一直係SV最大對手,+2座位中港人死穴。
SV 150ps版上年7月賣埋貨尾就無再入。我果時有睇車,得返白色我唔啱所以無買。

回覆 引用 TOP

加埋皮座呢樣果樣. 25萬到, 性價比算幾高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tangtang318 於 2017-12-17 10:40 AM 發表

睇車評覺得唔錯, 新車TEAM最basic好似23萬就有找, 各位點睇
2年前出車$25萬,車廂空間大,皮座椅,前排座位有發熱功能,冬天好正,慳油,入$200,行300公里,
現價$23萬值得考慮,皮座椅睇落真係高級小小。

回覆 引用 TOP

唔介意有1手既話出低里數display啦, 新淨又平幾萬, 留番D錢黎加option同保養仲好

16年貨尾150ps仲包5年全面保養,冷氣,電腦壞都包.正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GTR7700 於 2017-12-18 06:21 PM 發表

唔介意有1手既話出低里數display啦, 新淨又平幾萬, 留番D錢黎加option同保養仲好
平㡬萬買部二手車,講出黎比人笑。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GTR7700 於 2017-12-18 06:21 PM 發表

當你睇過D 一家大細點樣試 display 車, 你就會豪埋個幾萬佢.
一係就直頭搵部新淨二手.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]