• 瀏覽: 38,138
  • 回覆: 87
  • 追帖: 3
+22
請問有冇師兄知道在香港有冇得睇實物可以上手試一試呢?

網上圖片

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-20 09:09 PM 發表
請問有冇師兄知道在香港有冇得睇實物可以上手試一試呢?

網上圖片
師兄張圖咪上手攞。呢隻玩吓無防。

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-20 10:28 PM 發表

師兄張圖咪上手攞。呢隻玩吓無防。
我自己隻手呀大哥!

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-20 10:46 PM 發表

我自己隻手呀大哥!
呢隻係36mm細面錶。不過有隻40mm大錶面款。如果要近似原來1963,就買隻膠面36mm,我嗰隻係sapphire面36mm。聽講尖咀海港城時間x有啲海鷗款,師兄可以先打電話去問,有至去睇。

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-20 10:54 PM 發表

呢隻係36mm細面錶。不過有隻40mm大錶面款。如果要近似原來1963,就買隻膠面36mm,我嗰隻係sapphire面36mm。聽講尖咀海港城時間x有啲海鷗款,師兄可以先打電話去問,有至去睇。
謝謝🙏🏻明天問一問先。
我就係打算買隻36mm 膠面玩下,支持下國貨。

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-20 11:52 PM 發表

謝謝🙏🏻明天問一問先。
我就係打算買隻36mm 膠面玩下,支持下國貨。
唔好意思,更正小小資料,膠面係38mm,大面係42mm。小弟check過海鷗網站,似乎已經冇得賣。海鷗1963出名多假錶,現在市面所謂1963都好似係啲公司買咗個機芯,然後山寨做。

呢度N年前有位師兄詳細講解過!亦有香港代理電話地址(不過唔知執左未?)有興趣可以睇返舊post !
http://m.discuss.com.hk/index.ph ... 62&extra=page=1

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-21 01:01 AM 發表

唔好意思,更正小小資料,膠面係38mm,大面係42mm。小弟check過海鷗網站,似乎已經冇得賣。海鷗1963出名多假錶,現在市面所謂1963都好似係啲公司買咗個機芯,然後山寨做。
真係估佢唔到千幾蚊隻錶都可以有假!之前我仲諗住係香港買唔到就去淘X添!

引用:
原帖由 海盜黑豬 於 2017-12-21 05:31 AM 發表
呢度N年前有位師兄詳細講解過!亦有香港代理電話地址(不過唔知執左未?)有興趣可以睇返舊post !
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=25314762&extra=page=1
唔該師兄,剛剛打電話去問,佢地搬office, 1月2號搬去荃灣,我會之後去買,$1800。
你qoute個師兄講得好!中國人點可以連海鷗都冇隻呀!

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-21 11:35 AM 發表

唔該師兄,剛剛打電話去問,佢地搬office, 1月2號搬去荃灣,我會之後去買,$1800。
師兄,請問真的$1800嗎?係就小弟都想入。
另請問有D304嗎?價錢又如何?

引用:
原帖由 kk313 於 2017-12-21 04:11 PM 發表

師兄,請問真的$1800嗎?係就小弟都想入。
另請問有D304嗎?價錢又如何?
嗰位朱小姐喺電話話$1800. 我冇問D304. 你自己可打去問一問。

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-21 04:42 PM 發表

嗰位朱小姐喺電話話$1800. 我冇問D304. 你自己可打去問一問。
「津x海歐(鷗?)」係咪真海鷗我都唔知,因為據我所知,天津海鷗公司已經冇賣1963。總之「津x」認頭做維修都買得過嘅。如果想知真海鷗喺邊度做維修,最好問吓時間x。爬過文都知依家做「合法」1963有幾家公司,呢個model係有一個好復雜嘅background。

再一提,海盜師兄個link,第二張圖,有八一字眼嗰隻應該係真海鷗最後做嘅1963復刻錶,佢哋網頁都顯示賣晒。

引用:
原帖由 乜都食小小咁啦 於 2017-12-21 11:35 AM 發表

師兄唔駛客氣!千八蚊抵玩喎!入左手記得放下毒!

引用:
原帖由 watchlover668 於 2017-12-22 03:35 AM 發表

「津x海歐(鷗?)」係咪真海鷗我都唔知,因為據我所知,天津海鷗公司已經冇賣1963。總之「津x」認頭做維修都買得過嘅。如果想知真海鷗喺邊度做維修,最好問吓時間x。爬過文都知依家做「合法」1963有幾家公司, ...
多謝師兄補充資料!可否講下而家邊幾間合法賣1963 ?我搵唔到有關資料!呢隻野假貨真係好多!知多d唔好買到假野為上!thx!

主題標籤 #香港
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]