• 瀏覽: 8,929
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
請問[英x茶莊]賣的紫砂茶壺可以嗎?

GOOD AR 

歲月偷去我青春
留下普茶伴我醉
引用:
原帖由 applepowerbook 於 2018-1-21 05:37 AM 發表

請問[英x茶莊]賣的紫砂茶壺可以嗎?
農曆新年經過旺區段,我見[英x茶莊]賣的紫砂茶壺茶具專櫃,我無所謂謂就買咗一粒 「拼紫匏尊」紫砂茶壺!

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹
引用:
原帖由 ko001 於 2018-1-22 05:19 PM 發表

GOOD AR?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=24446433&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹

回覆 引用 TOP

呢把紫到發紅,大好兆頭

喜樂的心,乃是良藥   憂傷的靈,使骨枯乾   

箴言17:22
引用:
原帖由 肥雄1968 於 2018-3-2 11:44 PM 發表

呢把紫到發紅,大好兆頭
希望係好意頭呀!

得呢隻淋心,所以即敗了, 英K茶S其它的手拉、模具、名家大壺都唔啱眼緣。

回覆 引用 TOP

都係實用壺為主,勝在唔貴(比國貨公司) 啲馬拉  錫茶器,比專門店還貴少少。

引用:
原帖由 肥雄1968 於 2018-3-2 11:54 PM 發表

都係實用壺為主,勝在唔貴(比國貨公司) 啲馬拉  錫茶器,比專門店還貴少少。
大馬雪蘭娥錫茶罐我直頭係著在大馬的朋友選購。

回覆 引用 TOP

今日係彌敦道 榕樹頭對面,行咗入間畫室,前鋪有些舊瓷放在飾櫃內,有對蓋碗合眼緣,問價,叔叔開櫃反轉底睇,標價每隻 八千大洋。速閃

見到粗糙嘅嘢
人民瓷廠
景 德 鎮
時光飛逝都有四十年,概嘆一聲十年樹木 百年樹人!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥雄1968 於 2018-3-3 12:31 AM 發表

今日係彌敦道 榕樹頭對面,行咗入間畫室,前鋪有些舊瓷放在飾櫃內,有對蓋碗合眼緣,問價,叔叔開櫃反轉底睇,標價每隻 八千大洋。速閃
80掛?阿叔無睇標點符號誤以為8000?

引用:
原帖由 R.Man 於 2018-3-3 01:06 PM 發表

80掛?阿叔無睇標點符號誤以為8000?
8嚿都即磅

引用:
原帖由 肥雄1968 於 2018-3-3 03:30 PM 發表

8嚿都即磅
咁筍,聽軍師話手,一陣出出街先。

回覆 引用 TOP

普通用無問題

回覆 引用 TOP

而家好多壼做工差又扮靚野。經常修整又話無影響功能云云。咁樣講啲女仕整容夠無影響功能喇咪一樣會被人退貨!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]