• 瀏覽: 1,051,732
  • 回覆: 6,372
  • 追帖: 47
+5452
見到昨天好多師兄都show咗自己隻"爛手"出來,以配合"爛錶",以回應網友對只有靚手帶靚錶的質詢,原來不少師兄存不同意見,都不認為只有靚手才配靚錶。

其實男人一生,臂上揹負的責任太多太多,有時候身上及手上有不完美的地方,搵食嘛,其實相反地說,這不也是見證人生的付出及完美嗎?畢竟不少師兄不是坐在象牙塔上,我知道有師兄是地盆工作丶車房師傅丶金融行業大上大落也有丶做office或飲食服務、甚至如我一樣是飯夫走卒的。有些傷痕是與愛錶一同承受及走過的,例如一同升職丶一同起起跌跌丶甚至有見到一同炒過車都有,手錶與一雙手不是每日一同共患難的好兄弟嗎?呢D血淚經歷並不是每隔幾天就去香檳大廈攞架手機,流曬口水拍兩張相片以為當作買了的人可以知道的。

勞版好男兒,一隻錶一個故事,亦配合勞力士的硬朗型象

這帖希望讓好朋友有機會展示一下自己man的一個圖片,也代表一個故事,乜錶都得,齋圖歡迎,加以有故事解說一下更是歡迎。

先飲為敬,小弟的爛錶+爛手(雀斑手,因為小時候長期戶外活動及工作)

接龍啦!!爛錶+爛手

每一天都要開心渡過
del

引用:
原帖由 深海鯨魚 於 2018-1-21 10:40 AM 發表
Ken 你出呢隻(爛錶)𡵆r叫人點跟呀?loveliness:
兄弟,已經換了🙇🙇🙇

毛影手 到!

開啱我嗰瓣,沾滿化學品嘅手、錶

引用:
原帖由 PMSHK 於 2018-1-21 11:16 AM 發表
開啱我嗰瓣,沾滿化學品嘅手、錶
型呀!咁至夠Man,男人應該用鉄一日一日打造鑄成

支持

引用:
原帖由 ken_kan 於 2018-1-21 10:21 AM 發表
見到昨天好多師兄都show咗自己隻"爛手"出來,以配合"爛錶"

其實男人一生,負責的太多太多,有時候身上及手上有不完美,其實相反地說,不也是見證人生的付出及完美嗎?畢竟不少師 ...

撐場先!

爛唔爛在乎自己點睇

爛表爛手😅

附件

E90715C4-5950-46DB-BC25-3641AE9B3BFA.jpeg(329.48 KB)

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2018-1-21 12:01 PM 發表

爛唔爛在乎自己點睇
絕對係

引用:
原帖由 arter 於 2018-1-21 12:08 PM 發表
爛表爛手😅
呢隻爛錶係正嘢

引用:
原帖由 ken_kan 於 2018-1-21 10:21 AM 發表
見到昨天好多師兄都show咗自己隻"爛手"出來,以配合"爛錶"

其實男人一生,負責的太多太多,有時候身上及手上有不完美,其實相反地說,不也是見證人生的付出及完美嗎?畢竟不少師 ...
好題材!

要支持。

真心希望勞版

良 幣 驅 逐 劣 幣 !

爛手一隻、爛錶一堆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]