• 瀏覽: 21,313
  • 回覆: 61
  • 追帖: 2
如題
我眼袋好L大 比d同事笑腎虛 忍無可忍
有無解決方法

我都想知. 之前去過健X & 歐X, 標榜不用開工. 比了HK$6,000, 結果一d用都無, 中晒伏!

引用:
原帖由 lemonade777 於 2018-1-25 10:58 AM 發表
如題
我眼袋好L大 比d同事笑腎虛 忍無可忍
有無解決方法
C兄打一打HIFU啦,唔駛手術應該幫到你
之前打左4次我個個眼袋都平左好多
DR.REXXXX醫生見我時只係叫我抽左佢大概30K
之後我都係人地介紹去試打HIFU平一半但效果好好

很多人認為惱人的黑眼圈和眼袋,是因為睡眠不好、休息不當所導致的,其實不一定,可能是由於脾虛腎虧導致的,想要去之而後快,就要了解其根本原因。中醫認為,人體外在的表現往往和內在器官有一定的關係。

脾虛導致眼袋大

中醫認為,眼袋的形成與脾的功能有直接關係,脾胃主運化水谷,脾胃功能直接影響肌肉功能和整個人體的新陳代謝功能,脾胃功能減弱,水濕運化不暢,皮膚和肌肉缺乏營養,鬆弛無彈性,久之則出現眼瞼下垂,形成眼袋。當眼袋較大時,可能就要謹慎是否脾虛了。

腎虛導致眼袋黑

中醫學理論提示,腎主水,其色為黑,腎虛導致水濕代謝障礙,久之氣血運行不暢,目失所養,則出現黑眼圈,多表現在下眼瞼。因此,當眼袋黑,並長期沒有消褪時,就要警惕是否腎虛了。

師兄真係補補腎先係治本,  唔係做咩facial都無用啦

引用:
原帖由 kokobb2 於 2018-1-29 04:51 PM 發表

C兄打一打HIFU啦,唔駛手術應該幫到你
之前打左4次我個個眼袋都平左好多
DR.REXXXX醫生見我時只係叫我抽左佢大概30K
之後我都係人地介紹去試打HIFU平一半但效果好好
請問打一次HIFU, 有效期多久? 是否會愈來愈加重劑量?

引用:
原帖由 li-ion 於 2018-2-1 01:38 PM 發表

請問打一次HIFU, 有效期多久? 是否會愈來愈加重劑量?
一般要打4次架
同可以Keep到5年左右。我覺得可以一試

引用:
原帖由 kokobb2 於 2018-2-1 04:15 PM 發表

一般要打4次架
同可以Keep到5年左右。我覺得可以一試
請問你光顧那一家? 收費如何? 請PM我. 謝謝師兄.

kokobb2, 多謝師兄!

無眼袋 但有好深黑眼圈 可以點

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Beyonce_HK 於 2018-2-5 11:58 AM 發表
http://www.onecosmedic.hk/eyebag/
原來去眼袋都有幾多方法
大家吾好信! 我比健 X & 歐X 用同一手法搵笨, 完全無用!

引用:
原帖由 PatPat367 於 2018-2-9 10:51 AM 發表

健X開價10幾萬
跟住我話咁貴就即刻話其實幾千美容師做都得..邊有咁兒戲
反而呢間壹xx只係開價幾萬...係醫生做
我未決定做唔做
只係佢冇hardsell我感覺幾好
同意! 我見d朋友真系消除到眼套, 100%系用手術.

引用:
原帖由 PatPat367 於 2018-2-9 10:51 AM 發表

健X開價10幾萬
跟住我話咁貴就即刻話其實幾千美容師做都得..邊有咁兒戲
反而呢間壹xx只係開價幾萬...係醫生做
我未決定做唔做
只係佢冇hardsell我感覺幾好
我有朋友打俾健x唔洗咁貴,皮幾野

鍵盤翻頁
左右