註冊 登入

[Q&A] 白川鄉荻町城跡展望台

白川鄉荻町城跡展望台 E-mail 此主題給朋友

弱弱一問:2月頭前往白川鄉(非點燈日),能否駕車上展望台?還是必需於村內乘巴士到展望台?

熱賣及精選
引用:
原帖由 askaaaaa 於 2018-1-29 17:16 發表

弱弱一問:2月頭前往白川鄉(非點燈日),能否駕車上展望台?還是必需於村內乘巴士到展望台?
如冇封路是可以的。

回覆 引用 TOP

行路仲好啦。。。幾步都要渣車 ?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2018-1-29 08:18 PM 發表

行路仲好啦。。。幾步都要渣車 ?
因為聽聞唔比行上去,所以發文問清楚,多謝ching 指教

引用:
原帖由 askaaaaa 於 2018-1-29 08:20 PM 發表

因為聽聞唔比行上去,所以發文問清楚,多謝ching 指教
哦。。。。未聽過唔比行。有雪冇雪都行過。。。。幾好行。

引用:
原帖由 tomickwan 於 2018-1-29 08:22 PM 發表

哦。。。。未聽過唔比行。有雪冇雪都行過。。。。幾好行。
上blog睇過2017年開始點燈實行封山措施,必須憑票搭巴士上展望台,未知非點燈日是否也一樣。小妹第一次去,也是第一次自駕遊,所以有點緊張。謝謝師兄回覆🙏🏼

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

行上去仲快
唔洗等
慳幾百

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 askaaaaa 於 2018-1-29 05:16 PM 發表

我啱啱去完,俾啲update嘅資料你。

1. 係冬天通往瞭望台嘅步行道係唔開嘅。
2. 二月頭應該仲係大雪,開車上去係得,但係條小路好窄封晒雪幾惡劣,我就唔慳個兩百円一個人嘞。
3. 係唔係點燈節上去,話就話廿分鐘一班車,人多時十分鐘鬆啲就有一班,係正和田家入口好易認。
4. 跟本瞭望台望落嚟個景係吹大咗,係村入面行仲多嘢睇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hotwheels-asia 於 2018-1-30 05:33 PM 發表

2. 二月頭應該仲係大雪,開車上去係得,但係條小路好窄封晒雪幾惡劣,我就唔慳個兩百円一 ...
多謝update資訊

回覆 引用 TOP

話就話行人步道係唔開,其實一樣好多人行,只不過積雪厚又滑,唔想有遊人發生意外。12月我上去搭巴士,落黎一步一驚心咁落。

深信幸運是在我手裡
今天我能高飛
只想你也替我開心
感覺樣樣都得意
一樣是舊日的我
今天笑意甜絲絲
聲音裡也帶一點光彩
感覺是特別的美
引用:
原帖由 halolily 於 2018-1-30 06:28 PM 發表

話就話行人步道係唔開,其實一樣好多人行,只不過積雪厚又滑,唔想有遊人發生意外。12月我上去搭巴士,落黎一步一驚心咁落。
1月1號先行完
好多人行上去
不過果日落雨
小心冼到pk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hotwheels-asia 於 2018-1-30 05:33 PM 發表

2. 二月頭應該仲係大雪,開車上去係得,但係條小路好窄封晒雪幾惡劣,我就唔慳個兩百円一 ...
不過又幾好看

回覆 引用 TOP

真心多謝各位師兄們嘅指導~感謝🙏🏼

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。