• 瀏覽: 16,062
  • 回覆: 20
  • 追帖: 2
http://www.eycar.com/zh-hant/newcars/detail/121/

廿幾萬新車,制唔製得過呢其實? 現時香港地揸電車有咩好處同壞處呢?
維修之類條數點? 搵地方充電多唔多呢?
希望各有識之士幫幫手比D意見

感激感激

睇嚟真係好唔受歡迎,鬼影都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edonaldyip 於 2018-1-30 11:47 發表

http://www.eycar.com/zh-hant/newcars/detail/121/

廿幾萬新車,制唔製得過呢其實? 現時香港地揸電車有咩好處同壞處呢?

感激感激:smile_o ...
電動車無左稅務優惠,充電設施多人用左但無明顯增加數量,結果自然難以普及。
至於維修理論上較內燃引擎汽車簡單,但電力部分除左返廠應該無其他人肯整。

回覆 引用 TOP

好似幾正,可用13A充

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edonaldyip 於 2018-1-30 11:47 AM 發表

感激感激:smile_o ...
已試車,幾好力,內籠造功可以。

引用:
原帖由 炎夏大留言 於 2018-2-13 12:28 AM 發表

已試車,幾好力,內籠造功可以。
電池是否8年保養?

引用:
原帖由 草根股王 於 2018-2-13 12:33 AM 發表

電池是否8年保養?
聽講係不限里數

引用:
原帖由 炎夏大留言 於 2018-2-13 12:34 AM 發表

聽講係不限里數
八年不限里數?

引用:
原帖由 草根股王 於 2018-2-13 12:35 AM 發表

八年不限里數?
好似係

引用:
原帖由 炎夏大留言 於 2018-2-13 12:36 AM 發表

好似係
如果係,就真係正,牌費$630一年,唔駛定期換偈油風隔,最平26萬一部,ok喎如有充電位。

引用:
原帖由 草根股王 於 2018-2-13 12:40 AM 發表

如果係,就真係正,牌費$630一年,唔駛定期換偈油風隔,最平26萬一部,ok喎如有充電位。
問過26萬幾果款最快要4,5月先到,有機會要補9萬幾首次登記稅喎

引用:
原帖由 edonaldyip 於 2018-2-13 12:55 AM 發表

問過26萬幾果款最快要4,5月先到,有機會要補9萬幾首次登記稅喎
佢而家個車價唔係包左稅GA咩??

引用:
原帖由 stevechau55 於 2018-2-13 11:57 AM 發表

佢而家個車價唔係包左稅GA咩??
首次登記稅優惠上限9萬幾,至到3月

引用:
原帖由 edonaldyip 於 2018-2-13 12:15 PM 發表

首次登記稅優惠上限9萬幾,至到3月
咪就係話囉, 而家30萬車價仲未計稅, 係進口車價黎GA??
定係講實左會再加電車稅先??

引用:
原帖由 stevechau55 於 2018-2-13 01:46 PM 發表

咪就係話囉, 而家30萬車價仲未計稅, 係進口車價黎GA??
定係講實左會再加電車稅先??
宜家個價係免左登記稅

主題標籤 #hyundai #現代
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]