註冊 登入

[的士] 有的士牌25年 而家揸的士好定揸uber好

有的士牌25年 而家揸的士好定揸uber好 E-mail 此主題給朋友

我自己都分析唔到…… 利害

可唔可以話, 假設, 永遠警察都捉唔到的話, 揸uber好過揸的士?

收入差不多?

想知其實 如果全職揸uber, 一日接30幾個order, 驚放蛇嘅心理壓力有幾大

回覆 引用 TOP

精選樓盤
uber 抽水抽得好甘,一日15個 order 都有難度

揸uba自由

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風師弟 於 2018-2-20 03:41 PM 發表

uber 抽水抽得好甘,一日15個 order 都有難度
師兄 你言下之意 接柯打的效率是很慢的 的士 日日揸19個鐘 有七十幾個客次㗎

引用:
原帖由 返黎就旭 於 2018-2-21 10:41 AM 發表

師兄 你言下之意 接柯打的效率是很慢的 的士 日日揸19個鐘 有七十幾個客次㗎
日日揸19個鐘,唔係有70幾個客,而係你會好快變70幾歲

引用:
原帖由 你地吹我吾脹 於 2018-2-21 04:53 PM 發表

日日揸19個鐘,唔係有70幾個客,而係你會好快變70幾歲
以前定係開夜 個人都殘得好快。 皮膚就好白淨

而家呢個行為維持咗十一個月。 事實係會好辛苦

回覆 引用 TOP

快打薩瑪利亞熱線

回覆 引用 TOP

唔洗諗,揸巴士最好搵

回覆 引用 TOP

楂的士好啲 . Uber 抽水太深

回覆 引用 TOP

有興趣?

招請家庭司機 $18500
接送家庭成員,小朋友番學放學;
星期一至六 1130am-1130pm(大多數工作時間約10小時,會早放);
逢星期四 0930am-2130pm;
逢星期日假期休息;
公眾假期例如聖誕紅日要上班;
底薪$18000 勤工$500;
需要展示良好駕駛紀錄;
做過私人司機優先;
至少15年駕駛經驗;
熟路優先;安全穩陣;
工作期間不煙不酒;
主要往返紅磡區;
需要準時觀念;中三學歷;
良好粵語,基本英語普通話;
可選現金出糧
需要面試駕
4月頭開始上班

有興趣請email個人履歷,年齡性別及聯絡方法,及註明from香討:
kwongkongkit2000@yahoo.com.hk

引用:
原帖由 dan023617 於 2018-3-16 09:21 PM 發表

有興趣?

星期一至六 1130am-1130pm(大多數工作時間約10小時,會早放);
逢星期日假期休息;
公眾假期例如聖誕紅日要上班; ...
每日12小時,一個星期6日= 288小時一個月,每小時18000/288= 62.5per hour。未加禁區上落車牛肉幹,平時牛肉乾等,紅日聖誕要上班,既係勞工假都無得放。62.5一個鐘,真系做食蕉都唔止。要做呢份工不如做揸的士好過。

一定的士好d啦
的士每0.2公里$1.6 = 一公里$8
Uber每公里$6 抽25%= 一公里$4.5
油錢的士又平過私家車
Uber 係有加成先好做,不過依家有加成好多客都唔搭啦
雖然的士同人租係貴d,不過長遠計就一定有着數
私家車一樣要損車損消耗品,的士話之佢

假設, 永遠警察都捉唔到的話  Finished

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dan023617 於 2018-3-16 09:21 PM 發表

有興趣?

逢星期日假期休息;
公眾假期例如聖誕紅日要上班; ...
叫佢自己揸翻啦😱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f30624700 於 2018-4-1 12:22 AM 發表

每日12小時,一個星期6日= 288小時一個月,每小時18000/288= 62.5per hour。未加禁區上落車牛肉幹,平時牛肉乾等,紅日聖誕要上班,既係勞工假都無得放。62.5一個鐘,真系做食蕉都唔止。要做呢份工不如做揸的士好過。
應該唔會揸足288小時,放低老細泊好架車就自由時間,瞓覺都得。

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。