註冊 登入

佛經何處派?

佛經何處派? E-mail 此主題給朋友

大家好!我之前喺天后廟攞咗本《高王觀世音經》,睇過後覺得唔錯,於是就打電話比印書公司想印書贈閱(1000本),想問可以擺放在哪些地方呢?

回覆 引用 TOP

精選樓盤
我估你想問,邊到可以幫你派……

你去食齋果d地方問下。(我見過佢地派)

另外,舊區果d香燭鋪,你可以去問下,可能會得……
(我住舊區,d香燭鋪會買埋文具,所以先會走入去,我見過佢地派…)

回覆 引用 TOP

唔該,唔知有冇邊啲廟我可以擺呢?

引用:
原帖由 明日狂野的獅子 於 2018-2-17 10:15 PM 發表

唔該,唔知有冇邊啲廟我可以擺呢?
有印經的幫手散的....

回覆 引用 TOP

我問過佢,佢叫我自己派😔

你好,師兄!
葵涌石蔭商場有間電器店放,近美心果間
每次放30本左右!
石梨金花戲院附近有間衣紙鋪都可以放些!
金花戲院到閉,問一些老街坊都知道在那,現在改成觀音堂!
觀音堂不可以放,要經出家人同意!
我平時都有放善書!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日狂野的獅子 於 2018-2-18 04:30 PM 發表

我問過佢,佢叫我自己派😔
我印開果間有幫手...

引用:
原帖由 novo0704 於 2018-2-19 09:19 PM 發表

我印開果間有幫手...
係咪即係你只係比錢就可以?

引用:
原帖由 明日狂野的獅子 於 2018-2-20 01:38 AM 發表

係咪即係你只係比錢就可以?
係.. 佢會幫手散 但我攞左2百自己派...
你未印既試下問多幾間

引用:
原帖由 novo0704 於 2018-2-20 08:38 AM 發表

係.. 佢會幫手散 但我攞左2百自己派...
你未印既試下問多幾間
我落咗訂喇

回覆 引用 TOP

你只要贊助印書就可以,功德無量。。其他嘢由其他有心人做。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

素食店,佛堂,或學校

引用:
原帖由 daveyulol 於 2018-2-27 03:31 PM 發表

素食店,佛堂,或學校
學校會要嗎?

回覆 引用 TOP

整個佛經發布會, 然後自己然有黎問你扲黎睇

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。