註冊 登入

@@.. 點解 屯門人 同 港島區嘅人差咁遠嘅???

@@.. 點解 屯門人 同 港島區嘅人差咁遠嘅??? E-mail 此主題給朋友

行出屯門街頭 ,見到啲人個個都好似惡形惡相,粗粗魯魯, 大聲大惡咁樣嘅?
反而港島區嘅人就比較斯文有禮貌,行街都行得舒服啲,
去到 屯門 我真係好驚得罪佢哋,見到佢哋個樣都驚驚地

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-4 05:42 PM 發表

行出屯門街頭 ,見到啲人個個都好似惡形惡相,粗粗魯魯, 大聲大惡咁樣嘅?
去到 屯門 我真係好驚得罪佢哋,見到佢哋個樣都驚驚 ...
屯門也很大
請問邊一區?

回覆 引用 TOP

新墟 , 巴倫紐 凱都戲院 果邊

回覆 引用 TOP

有次巡邏市中心
多女多到隨手得
黃金海岸有沙灘
泳女出沒夏天啱
碼頭屬純住宅區
住家人妻果頭去
大興 X景學校多
睇學生妹笑呵呵
新墟吸引大陸客
踎低執喼露股罅
稍為遜色青山區
屯院青山唔敢去
富泰藍地頗隔踄
幸有大學頂一頂
校園內學妹任影
夠疆約幾件去玩
龍鼓灘燒烤至啱
當然咩人度度有
你看人時人看你
差幾遠睇你自己!…

如果講女仔,出去 中環 金鐘 銅鑼灣 太古城,嗰啲高質素好多,男人又高大威猛靚仔有型有款,男男女女著衫都有型有款

引用:
原帖由 Cat88cat88 於 2018-3-4 06:45 PM 發表

有次巡邏市中心
多女多到隨手得
黃金海岸有沙灘
泳女出沒夏天啱
碼頭屬純住宅區
住家人妻果頭去
大興 X景學校多
睇學生妹笑呵呵
新墟吸引大陸客
踎低執喼露股罅
稍為遜色青山區
屯院青山唔敢去
富 ...
如果講女仔,出去 中環 金鐘 銅鑼灣 太古城,嗰啲高質素好多,男人又高大威猛靚仔有型有款,男男女女著衫都有型有款

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-4 06:48 PM 發表

上月球仲有嫦娥

引用:
原帖由 Cat88cat88 於 2018-3-4 06:51 PM 發表

上月球仲有嫦娥
你咁叻你上囉

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-4 06:52 PM 發表

你咁叻你上囉
我已經有囡囡在旁
她為我獻上了貞操
亦為我放棄了學業
更為我犧牲了將來
甘願為我陀了孖胎…

引用:
原帖由 Cat88cat88 於 2018-3-4 06:56 PM 發表

我已經有囡囡在旁
她為我獻上了貞操
亦為我放棄了學業
更為我犧牲了將來
甘願為我陀了孖胎…
我好過你啦
我有錢萬事足
有冇女都唔緊要
出街著過幾千蚊衫褲鞋名牌,經常出國旅行,又唔使為女人煩惱

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-4 07:07 PM 發表

我好過你啦
我有錢萬事足
有冇女都唔緊要
出街著過幾千蚊衫褲鞋名牌,經常出國旅行,又唔使為女人煩惱
我因為兒時一次出國
導致我以後不敢出國
我因為兒時一次打J
搞到我日日夜夜打J
一年前囡囡俾我插佢
今日她懷孕冇得插佢
錢我有但被叔叔分配
因為佢話我唔識分配…

樓主,大賊通常著西裝

引用:
原帖由 Cat88cat88 於 2018-3-4 07:15 PM 發表

我因為兒時一次出國
導致我以後不敢出國
我因為兒時一次打J
搞到我日日夜夜打J
一年前囡囡俾我插佢
今日她懷孕冇得插佢
錢我有但被叔叔分配
因為佢話我唔識分配…
咁我好過你啦
有錢又唔使為女人煩惱

@@.. 點解 屯門花市 同 港島區嘅花市... 的年花, 差咁遠嘅???                                       

屯門
https://www.youtube.com/watch?v=_cVTB9I8vSI

港島
https://www.youtube.com/watch?v=0cww_rcFM7M

個人簽名: 黃金工程 (256 字節以內)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jelly1980 於 2018-3-4 05:42 PM 發表

去到 屯門 我真係好驚得罪佢哋,見到佢哋個樣都驚驚地
你無聽過由朝到黑"發窮惡"咩?

https://www.youtube.com/watch?v=4NS3XK03CNo

https://www.youtube.com/watch?v=SIjSO3jICHc

個人簽名: 黃金工程 (256 字節以內)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。