註冊 登入

比鼠魚拮親

比鼠魚拮親 E-mail 此主題給朋友

宜家中左鼠毒,不停去買鼠

話說魚X水族好耐無返魚,以為佢想執笠,星期六見佢FB post返左新魚,一睇左張list,睇黎佢真係想執,廿幾款魚,有7-8成係非洲慈鯛同一d少人玩既南美慈鯛,雖然我知呢d係老細興趣,但返咁多咁既魚真係搵鬼買,同埋一d唔係話咁多人買既,佢又次次都返,張list都唔知係咪供應商塞佢要既,但當中都有款有興趣,就係CW028,上到去睇,睇均哂唔見有CW028,妖咁Q快賣哂,另外仲有幾款鼠,尼格羅青鼠,飛鳳鼠,公主鼠,戰車鼠,但興趣不大
走過去隔黎大富貴睇,無乜特別野,有又貴
記得恆X有d好細條既紅頭鼠,又去睇下,我睇左成個月,仲係咁Q細條,唔通真係迷你版,心意意想買,但都係睇多一,兩間
日曬雨淋,呢d鼠的確好靚,品種同size都合我心意,唯一就係價格唔靚
例牌去垃圾房行個圈,發現有缸紅頭鼠係到,又係48蚊,size適中唔係迷你版,即入手一條

買完後,再去八方雲集睇下有無老鼠,睇下寫左係缸面既品種名同價錢,一睇眼都凸,寶貝鼠,紫羅蘭鼠150蚊條,不過算,求其睇睇有無好野,突然間有款鼠好吸引我,我問老細係乜鼠,佢指住個缸,斑鰭豹鼠,300蚊條,我縮沙,落樓後我心思思又攞部電話搵下咩黎,但搵唔到資料,又無英文名,呢個時間鼠毒發作,個腦入面不斷產生幻覺話300蚊唔係好貴姐,我平時買條短鯛都差唔多,又咁鬼貴,最後走返轉頭去買,好在熟客仔老細例牌減一舊,無咁肉痛

而家個仲心思思想聽日去返荃灣買埋雙色鼠同綠線綠鼠,諗諗下個size幾得意,品種算少見,不過買埋我諗要截肢,斬左隻手先可以保命

10子路口返左cw0454仔之前看過200/2
雲底到有大量鼠
養鼠5似琶甘.可以好有隊型動作一至雙色10路口之前返過120$

鍾意就買唔好理咁多
唔係返到屋企心思思又要飛車過去買

回覆 引用 TOP

鍾意就要買...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwong1000 於 2018-3-14 12:31 AM 發表

話說魚X水族好耐無返魚,以為佢想執笠,星期六見佢FB post返左新魚,一睇左張list,睇黎佢真係想執,廿幾款魚,有7-8成係非洲慈鯛同一d少人玩既南美慈鯛,雖然我知呢d係老細興趣 ...
減一舊,即係200蚊一條? 都減得幾多,千奇唔好咁易死呀

鼠魚咁鬼Q又和諧相處,一定比佢地吸引啦
喜歡就買
好多人買條水草都過千
魚街得x輝返得最多鼠
其他玩精品,下次行埋去大南街

引用:
原帖由 mudbody 於 2018-3-14 07:28 AM 發表

鼠魚咁鬼Q又和諧相處,一定比佢地吸引啦
喜歡就買
好多人買條水草都過千
魚街得x輝返得最多鼠
其他玩精品,下次行埋去大南街
大南街多鼠揀嗎 ?

引用:
原帖由 hw1chan 於 2018-3-14 07:31 AM 發表

大南街多鼠揀嗎 ?http://frank-hgs.myweb.hinet.net/onion_custom_emoticons/055_.gif
大南街玩精品
中左毒先好去解毒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2018-3-14 07:31 AM 發表

大南街多鼠揀嗎 ?http://frank-hgs.myweb.hinet.net/onion_custom_emoticons/055_.gif
除非你想玩CW146,如果唔係既話去葵芳泰利仲好,兩間都賣貴野(幾百至千幾蚊貨色),泰利魚既質素,同佢魚缸水質都比較好,價錢公道d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jenny藍月女神 於 2018-3-14 04:15 AM 發表

減一舊,即係200蚊一條? 都減得幾多,千奇唔好咁易死呀
呢個老細都ok架,成日主動比折頭

引用:
原帖由 kwong1000 於 2018-3-14 12:31 AM 發表

話說魚X水族好耐無返魚,以為佢想執笠,星期六見佢FB post返左新魚,一睇左張list,睇黎佢真係想執,廿幾款魚,有7-8成係非洲慈鯛同一d少人玩既南美慈鯛,雖然我知呢d係老細興趣 ...
呢種斑鰭豹鼠我係FB睇到都好鍾意,
不過減價後都200就唔捨得買。

引用:
原帖由 lonely-tony 於 2018-3-14 09:16 AM 發表

呢種斑鰭豹鼠我係FB睇到都好鍾意,
不過減價後都200就唔捨得買。
毒性有返咁上下深就接受到,我都驚遲d會買埋煙圈,帝王二線同星辰鼠呢d級數

引用:
原帖由 a1460332 於 2018-3-14 02:28 AM 發表

10子路口返左cw0454仔之前看過200/2
雲底到有大量鼠
養鼠5似琶甘.可以好有隊型動作一至雙色10路口之前返過120$
唉,佢太遲返,我琴日睇過下,無乜新野,得金腳鼠,就返屋企,去到火車站入面睇FB先見到佢話返左魚

引用:

垃圾站d黑金紅頭~ 紅頭+繁殖+Size合適 應該幾好養~
力生d綠線線都幾金~ 想知咩Size~
心目中都是屬意黑鼠/紅帆鼠 呢d實色系~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kwong1000 於 2018-3-14 09:36 AM 發表

唉,佢太遲返,我琴日睇過下,無乜新野,得金腳鼠,就返屋企,去到火車站入面睇FB先見到佢話返左魚
返左魚 ? 搵時間去睇下...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。