• 瀏覽: 19,639
  • 回覆: 83
  • 追帖: 5
個廚房一星期用+煮足6日半, 
工人姐姐用6日。 

各位師兄, 
我想用淺色系做檯面,
應該用邊樣好d 呢?唔該晒 ! 

熱賣及精選
我用石英石,貪佢夠硬!

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 rabbit13 於 2018-3-16 02:59 PM 發表

我用石英石,貪佢夠硬!
慢? 

引用:
原帖由 qqdqqd 於 2018-3-16 03:00 PM 發表

慢??
已改……

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。
引用:
原帖由 rabbit13 於 2018-3-16 03:00 PM 發表

已改……
謝謝你, 石英石真的會硬過麻石嗎?

引用:
原帖由 qqdqqd 於 2018-3-16 03:02 PM 發表

謝謝你, 石英石真的會硬過麻石嗎?
呢個唔清楚,我自己D窗台石、地下吸咀、窗邊枕手都係麻石

麻石硬d

引用:
原帖由 rabbit13 於 2018-3-16 03:04 PM 發表

呢個唔清楚,我自己D窗台石、地下吸咀、窗邊枕手都係麻石
明白, 唔該晒你呀!

石英係人造,麻石係天然,理論係石英硬,但工人點拷點挫,幾硬都有可能搞壞,好簡單你去賣場睇一下用邊種做demo多未用邊種,信佢地專業!

有工人就。。。擔保你乜石都死

石英比麻石密到高比較硬同易打理。如果用麻石,記住要定期用Granite sealer 噴下同一抹下。如果唔係,淺色麻石好易留印。

引用:
原帖由 qqdqqd 於 2018-3-16 02:57 PM 發表

個廚房一星期用+煮足6日半,
工人姐姐用6日。

各位師兄,
我想用淺色系做檯面,
應該用邊樣好d 呢?唔該晒 !  
我用石英石

石英石中的純白色(納米白)最硬,不食色,不易花,易清潔

麻石未用過,3年前裝咗石英石,開頭用好好,但依家開始舊,極度極度極度容易食色,容易嘅程度係講緊唔小心滴一滴茶水喺檯面,幾分鐘之後再抹就已經抹唔luck,係無論用咩清潔劑都抹唔luck喇,極度痛苦

我用緊燒面麻石,覺得幾好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]