註冊 登入

[遊戲專區] monster hunter world (魔物獵人世界)集中討論 (4.0更新: 炎妃龍)

本主題由 sonicjet 於 2018-4-6 12:10 PM 設置高亮
引用:
原帖由 牙傑xddd 於 2018-3-27 12:23 PM 發表

睇你有咩珠同材料,個個唔同,不過你真係新手既話建議你用住保命裝先

自己慢慢研究下la
我以家用滅鬼大劍客制強化左回血,但打四粒紫珠既古龍任同角龍任就好易死

精選樓盤
引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-27 03:11 PM 發表

我以家用滅鬼大劍客制強化左回血,但打四粒紫珠既古龍任同角龍任就好易死
點樣死法????

Canon EOS 450D + BG-E5
S90
EF-S 17-55mm
EF-S 55-250mm
EF-S 60mm MACRO
430EX II
引用:
原帖由 charcsc2000 於 2018-3-27 03:28 PM 發表

點樣死法????
俾龍駁技

回覆 引用 TOP

3.  屬攻有上限,所以我會話今集屬攻已死. 何況大劍一直係普攻優先,無必要特登插屬攻珠

4.  破壞王意思係加速部位累積破壞,即你可以更快斷尾破角等,但換句說話講當部位已被破壞,破壞王已等於廢技. 當然有時候部位破壞後肉質會變更好,變相你會更快做成更高輸出,但呢個影響好少.

唔知你防具客製強化左未
如果你防禦已升頂, 又一直貓,
不如出一啲保命技能仲實際啦

引用:
原帖由 yevont 於 2018-3-27 05:23 PM 發表

3.  屬攻有上限,所以我會話今集屬攻已死. 何況大劍一直係普攻優先,無必要特登插屬攻珠

4.  破壞王意思係加速部位累積破壞,即你可以更快斷尾破角等,但換句說話講當部位已被破壞,破壞王已等於廢技. 當然有 ...
防具全爆啦=-=4百幾防

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-27 05:37 PM 發表

唔好睇片上晒腦系咁推輸出..........
D神人系同時間競賽.一條龍打N左次熟晒動作,一條好O既片都可能打左好多次架.
你明顯系要求存活率,唔生存輸出點勁都系無用.
加返三粒體力珠重好玩啦.

回覆 引用 TOP

I see,我把劍有吸血,儲力斬吸到好多血,咁推防珠定體力珠實際d

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-28 01:19 PM 發表

I see,我把劍有吸血,儲力斬吸到好多血,咁推防珠定體力珠實際d
推體力好,200血安全好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yevont 於 2018-3-27 17:23 發表

3.  屬攻有上限,所以我會話今集屬攻已死.
我覺得屬攻優勢之後會開放返, 而家暫時封頂只係為之後DLC鋪路..

有好多蛛絲馬跡可以見到...

例如同種類武器有D屬攻去到3,4百, 有D百幾已封頂, 唔合理!!

好似滅盡一刀, 龍120, 但160就封我頂.. 然後你D屬性攻擊強化全部設計成5級!!? ( LV1 +30 / LV2 +60 / LV3 + 100 / LV4 1.05倍 + 100 / LV 5 1.1倍 + 100 ) 一睇就知唔合理!!

又例角龍充能斧叫 " 暴君盾II " , 邊有最終型態叫 I , II , III 咁HEA架! 衰衰地都有個獨立名啦!

仲有D斬味怪怪地, 有某D好著數! 滅盡長藍唔使匠, 可能之後只能去到短紫斬或者長白斬封頂, 而其他武器有機會有長紫斬平衡返..

所以我到呢家都沒做過任何武器防具客製, 如果之後更新發現自己落錯寶要重新打過龍脈石就真係嘔血!  HR96得3粒閃耀龍脈石...

Fantasy is what people want but reality is what they need         - D.P.C

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-27 05:37 PM 發表

如果你4百幾防都易貓建議你用體力珠,另外要跟據打唔同既龍出唔同既裝/珠

最常見係打屍套龍一定要有耐瘴珠/佢條褲,生存機率高好多

另外除左體力珠之外怕貓可以用埋耐絕珠

你要明白網上d片可能係人地拍左n條先有一條係成功,事實上打得快同慢冇分別,贏到就ok

回覆 引用 TOP

lv3體力珠可以講係新手必須,
online同人玩見人一擊就貓車,累街坊就唔好啦

回覆 引用 TOP

以家試緊用長槍加體力珠,貪佢有絕對防禦+血牛

回覆 引用 TOP

話說昨日想擦個冥燈龍寶玉旁身,原來最終大佬唔係歷戰,根本係廢物龍,用大劍打去六百就訓地XD juno都企得定過佢

回覆 引用 TOP

自由任務個clear有唔同底色,係咪紅色先係全clear?咁唔係紅色又點搵出邊啲未做呢?

回覆 引用 TOP

唔知係咪有d自由任你要做完,再顯生多d自由任我除左9**由任務,其餘clear已blue,9**都只差打晒3隻歷戰古龍

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。