註冊 登入

[遊戲專區] monster hunter world (魔物獵人世界)集中討論 (4.0更新: 炎妃龍)

本主題由 sonicjet 於 2018-4-6 12:10 PM 設置高亮
引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-9 11:52 AM 發表

唔知係咪有d自由任你要做完,再顯生多d自由任我除左9**由任務,其餘clear已blue,9**都只差打晒3隻歷戰古龍
藍底唔係重有啲未出咩?

精選樓盤
引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2018-4-9 12:20 發表

藍底唔係重有啲未出咩?
係有任務未出,上網search MHW 自由任務,有成個list 包括任務出現條件,多數係研究基地果邊d任務未做多

Fantasy is what people want but reality is what they need         - D.P.C

回覆 引用 TOP

唔該師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2018-4-9 12:20 PM 發表

藍底唔係重有啲未出咩?
9星以下多數鬥技場任未出,要捉過一次就會出,上位下位分開計.
9星任等hr同調查打夠先會開.

回覆 引用 TOP

新手弓,終於打滅盡龍,自問之前打嘅龍都唔駛貓車到game over, 但一打滅盡龍就經常貓足3次
主要係貓係大飛撲個招(冇左貓飯加耐力後,必秒。。。防已經有310左右),裝備迴避+1,但9成都避唔開,有時收武器收得切都避唔到。。。。
如果佢冇呢招,基本上都穩勝,請教大家有咩方法避開呢招呢?

自從用左大劍冇再用弓=-=弓太低防同埋要食藥,強走藥個d,但大劍客制強化左吸血後,好多時滿血追住隻龍來斬

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-16 03:18 PM 發表

自從用左大劍冇再用弓=-=弓太低防同埋要食藥,強走藥個d,但大劍客制強化左吸血後,好多時滿血追住隻龍來斬
其實一開始玩到宜家都未用過其它武器,一直用弓。。。
又試下用下大劍玩下先~

引用:
原帖由 easonray 於 2018-4-16 03:51 PM 發表

其實一開始玩到宜家都未用過其它武器,一直用弓。。。
又試下用下大劍玩下先∼
我一開始用雙刀,打到去風漂龍覺得唔夠血就用弓.但打到去JUNO打得好辛苦,
但自從睇YOUTUBE CHANNEL GAMEPLAYHK教學用左大劍就用唔番轉頭,超易用,輸出又高
用弓好多時貪攻儲多D力,結果打唔中要害OR翼就低攻,但大劍真儲力斬最少都打到過百,我最多試過打到八百幾,隻怪仲要即訓地,比我出多SET 超儲力斬,
後來把劍我客制吸血,正常人有100體力, 客制吸血我估一下攻擊吸10%左右,我打開歷戰龍超儲力斬打到5XX以上,如穿上不動衣,等同一路打一路食回覆藥,除非D龍又特殊屬性例如毒,斬裂等,否則係唔洗避

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-16 08:00 PM 發表

我一開始用雙刀,打到去風漂龍覺得唔夠血就用弓.但打到去JUNO打得好辛苦,
但自從睇YOUTUBE CHANNEL GAMEPLAYHK教學用左大劍就用唔番轉頭,超易用,輸出又高
用弓好多時貪攻儲多D力,結果打唔中要害OR翼就低攻,但大劍真 ...
比你咁講完。。。大劍真係好吸引。。。。
其實我玩弓都玩到好似近戰咁。。。因為我鍾意用接擊瓶配特殊射擊個招散射,所以都黐到隻怪好近
想問問,客制吸血大劍即係配吸血珠?定配裝備呢?謝謝師兄~
如果玩大劍,我要重新學過,打上位毒鳥開始

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 easonray 於 2018-4-16 11:48 發表

新手弓,終於打滅盡龍,自問之前打嘅龍都唔駛貓車到game over, 但一打滅盡龍就經常貓足3次
主要係貓係大飛撲個招(冇左貓飯加耐力後,必秒。。。防已經有310左右),裝備迴避+1,但9成都避唔開,有時收武器收得切都 ...
打到中期, 見佢叫就收武器, 佢飛起即放閃光.

放唔切就背向條龍 L + R1 + X 飛撲, 有無敵時間, 滅盡飛撲係一定唔會中.

仲有你貓左一次可食秘藥加返行血上150

Fantasy is what people want but reality is what they need         - D.P.C
引用:
原帖由 D.P.C 於 2018-4-17 05:13 PM 發表

打到中期, 見佢叫就收武器, 佢飛起即放閃光.

放唔切就背向條龍 L + R1 + X 飛撲, 有無敵時間, 滅盡飛撲係一定唔會中.

仲有你貓左一次可食秘藥加返行血上150
多謝師兄。。。。我次次唔係左右避就向住佢方向係佢前下方再避。。。
同埋我忘記了有秘藥呢樣野。。。。多謝提醒

回覆 引用 TOP

打到後期,帶齊十三粒閃光彈,祕藥,攻藥,防藥是常識

AND想問你用弓打JUNO要幾耐

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-17 05:47 PM 發表

打到後期,帶齊十三粒閃光彈,祕藥,攻藥,防藥是常識

AND想問你用弓打JUNO要幾耐
尋日用左新方法打juno, 兩場都win, 有一場終於都零貓車
我用飛雷弓【羽羽矢】呢把弓,不過小弟技術有限,快極都要20分鐘一場。。。。

回覆 引用 TOP

我都係用飛雷龍弓,客制強化埋,但太難用,個次非歷戰juno打用左十幾分鐘,但用番大劍,四分幾鐘搞掂

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-18 11:47 AM 發表

我都係用飛雷龍弓,客制強化埋,但太難用,個次非歷戰juno打用左十幾分鐘,但用番大劍,四分幾鐘搞掂
4分幾
我仲係第一個地圖磨緊佢血。。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。