註冊 登入

[遊戲專區] monster hunter world (魔物獵人世界)集中討論 (4.0更新: 炎妃龍)

本主題由 sonicjet 於 2018-4-6 12:10 PM 設置高亮
善用不動衣閃光彈就可令佢走唔到

精選樓盤
引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-18 01:05 PM 發表

善用不動衣閃光彈就可令佢走唔到
不動衣。。。太遙遠,要HR50? 同埋我尋日打juno, 佢一逃走就用爆裂水晶射佢,好似都留得住佢
宜家砌緊套大劍裝,尚欠古龍之血,都係要繼續刷juno
或者今晚試下打屍套龍,睇下會唔會易打D。。。。

回覆 引用 TOP

set定快速鍵,隨時轉閃光彈射停佢,食藥又得,斬佢又得,開頭如覺juno難打就搵奇面族幫手,係9定8位出,一出飛上去有條線行,行到去奇面族地盤,搵左奇面族隊長就唔覺juno勁

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-18 02:55 PM 發表

set定快速鍵,隨時轉閃光彈射停佢,食藥又得,斬佢又得,開頭如覺juno難打就搵奇面族幫手,係9定8位出,一出飛上去有條線行,行到去奇面族地盤,搵左奇面族隊長就唔覺juno勁
多謝師兄指教,諗起奇面族真係好正,之前係古樹林打雄火,佢地成日幫我眠左條龍,真係好正

回覆 引用 TOP

尋晚終於打屍套龍。。。。對比juno, 佢真係易打好多
看來屍套龍裝應該都唔難儲了~^^

回覆 引用 TOP

MHW今日一直斷線,有人一樣嗎??

一搜尋完區域之後,隔左一陣又斷線50252-NW1,但上到網,會唔會MHW個邊SER問題??
之前玩都冇咩問題,但平每日斷一次。

回覆 引用 TOP

星期六日是咁的

回覆 引用 TOP

great sword and hammer really shines for tarok, weapon like dual blades really took a hit....

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-16 03:18 PM 發表

自從用左大劍冇再用弓=-=弓太低防同埋要食藥,強走藥個d,但大劍客制強化左吸血後,好多時滿血追住隻龍來斬
自從師兄你毒左我用大劍後,真係愛上左大劍,由毒妖鳥開始一路用大劍打番上去
尋晚終於打埋條恐暴龍,真係好刺激,用左把骨鎚龍眠大劍打(睇youtube 人地經常斬到佢瞓覺,我就瞓得一次。。。)
宜家只得番炎王同冥晶未打

但始終唔明點客制化大劍吸血?因為打左咁耐都唔見有吸血技能

引用:
原帖由 easonray 於 2018-4-26 11:28 AM 發表

自從師兄你毒左我用大劍後,真係愛上左大劍,由毒妖鳥開始一路用大劍打番上去
尋晚終於打埋條恐暴龍,真係好刺激,用左把骨鎚龍眠大劍打(睇youtube 人地經常斬到佢瞓覺,我就瞓得一次。。。)
宜 ...
冇記錯hr打到49再打龍騏驎,跟住就可去工匠房用龍脈石客製強化武器防具

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-4-26 11:33 AM 發表

冇記錯hr打到49再打龍騏驎,跟住就可去工匠房用龍脈石客製強化武器防具
原來係咁。。。。我未爆主線,所以仲係HR14

回覆 引用 TOP

請問點解我用輕拏,某d彈藥裝左用唔到的?例如lv3通常彈,滅龍彈,我用緊慘爪龍的宿命之火

回覆 引用 TOP

冇用過輕弩

回覆 引用 TOP

有冇人最新近更新完之後成日斷線架?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。