註冊 登入

[遊戲專區] monster hunter world (魔物獵人世界)集中討論 (4.0更新: 炎妃龍)

本主題由 sonicjet 於 2018-4-6 12:10 PM 設置高亮

monster hunter world (魔物獵人世界)集中討論 (4.0更新: 炎妃龍) E-mail 此主題給朋友

3.0免費更新,新獵場[地脈黃金鄉]

想問
1.會心率越高越好,定推到接近100就得
2.用緊大劍,唔知點解攻擊力仲係差d,用滅鬼大劍推到1100,防裝係:手套係帝炎龍(弱點特效2)其他有三件係juno,(推到7攻2會心,2弱特,1破壞王,5破龍性)但超蓄力斬食晒藥大數打五六百,未試過過800,點執好
3.屬性有冇上限,如我用滅鬼大劍,本身得150龍性,我加左5粒破龍珠推到200,試過穿2件火龍裝拎佢個性技,但龍性都仲係200,係咪已到上限
4.破壞王個技話對部位累積傷害1.1,1.2,1.3倍,想問累積傷害有冇時限,如過幾秒冇打個部位會去番1.0

另補靚女相

回覆 引用 TOP

精選樓盤
1. 最高100% ,越接近越好

2.大劍可以整新出個把恐暴龍大劍,配匠3護石後期望值超越滅盡大劍同屍套大劍

3.屬性有上限,攻速慢既武器唔需要追求屬性傷害,應以物攻為主

4.部位破壞無時限性,破壞王技能實用度唔高,建議砌返傷害裝為主

回覆 引用 TOP

thx但1我計過會過100
超會心50
攻7個到5%
仲有挑戰者個d技都加會心
查實係咪唔洗咁多

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-23 12:53 PM 發表

thx但1我計過會過100
超會心50
攻7個到5%
仲有挑戰者個d技都加會心
查實係咪唔洗咁多
你講個超會心應該係弱點特效先正確,另外攻擊推到lv4已經足夠,再多加成太少,主要攞佢5%暴率效果,淨低既轉為推高匠同超會心效果會更好。
100%已經係必定暴擊,再高無意思,其實去到80%咁上下就可以考慮推超會心,每一級加5%暴傷。

回覆 引用 TOP

匠會唔會+攻?我把大劍試過推爆匠都升唔到白斬

滅鬼凶器冇得上白斬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-23 02:51 PM 發表

匠會唔會+攻?我把大劍試過推爆匠都升唔到白斬
藍斬攻擊倍率1.2、白斬倍率1.32,相差12%攻擊力。

你把滅盡大劍上唔到白斬架,所以只係過渡期用,現階段最強大劍應該係恐暴龍大劍,建議點都要整返把

回覆 引用 TOP

On

麻甩脂肪人

回覆 引用 TOP

並唔係所有武都有白斬, 所以唔係所有武器用匠都有用~

回覆 引用 TOP

明白,唯由將今期金之龍人券換青瓜龍龍玉

回覆 引用 TOP

仲有問題,係咪武器升到白斬就唔洗再加珠?同埋d武器永遠升唔到白斬,就最好一粒匠珠都唔好加

短白斬可配剛刃研磨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-23 07:06 PM 發表

仲有問題,係咪武器升到白斬就唔洗再加珠?同埋d武器永遠升唔到白斬,就最好一粒匠珠都唔好加
一般常用既大劍得4把,凶豺/滅盡/屍套/恐暴

而前2把冇得上白斬,後兩把通常就3至4既匹配剛刀研磨

回覆 引用 TOP

咁係咪上唔到白斬就唔好加匠,上到白斬就一達到唔洗再推爆匠

引用:
原帖由 大地之汶哥 於 2018-3-27 11:45 AM 發表

咁係咪上唔到白斬就唔好加匠,上到白斬就一達到唔洗再推爆匠
睇你有咩珠同材料,個個唔同,不過你真係新手既話建議你用住保命裝先

自己慢慢研究下la

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。