• 瀏覽: 4,629
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
我喺芬蘭嘅一個城市,早上8點半落去搵嘢食,全部餐廳最早都要10點先開。酒店指示去subway食早餐,週末都要9半先開!好彩超市今日8點開我先買到嘢食,尋日同聽日超市都係11點開!

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
唐家灣去珠海?搭城軌啦。
九龍去深圳?2018年開始可以搭高鐵啦。
熱賣及精選
引用:
原帖由 miklcct 於 2018-3-31 02:15 PM 發表

我喺芬蘭嘅一個城市,早上8點半落去搵嘢食,全部餐廳最早都要10點先開。酒店指示去subway食早餐,週末都要9半先開!好彩超市今日8點開我先買到嘢食,尋日同聽日超市都係11點開!
星期日n公眾假期係咁.其它舖頭休息㗎.

引用:
原帖由 miklcct 於 2018-3-31 02:15 PM 發表

咪用香港做標準,今天香港只是 k 型吧,以前去茶樓,過咗10點,下午兩點半後,都係落場時間
講返歐洲,我廿年前去義大利,星期日到,入住間旅館,周圍好靚。心想明早點食早餐?點知第二日(星期一)訓醒,樓下原來有小食店,有超市,街尾仲有街市。當年佢地下午所有店係休息三小時。
上年再去歐洲,好咗好多,起碼食一定無問題

引用:
原帖由 babaero 於 2018-3-31 02:54 PM 發表

咪用香港做標準,今天香港只是 k 型吧,以前去茶樓,過咗10點,下午兩點半後,都係落場時間
講返歐洲,我廿年前去義大利,星期日到,入住間旅館,周圍好靚。心想明早點食早餐?點知第二日(星期一)訓醒,樓 ...
我意思係佢地平日下午要休息,星期日也是休息
波蘭最近立埋法所有店都要星期日休息

我都係北歐快一個月了。。早餐都係自己整。。冇咩岩自己食。。

點先算早餐?

雙拱門

去超市買麵包,花生醬,果醬,芝士,生果,煙肉,火腿,蛋,咩都有啦!
酒店通常都有早餐!
去便利店都大把早餐啦!

引用:
原帖由 tolkpoj862 於 2018-4-4 00:01 發表

去超市買麵包,花生醬,果醬,芝士,生果,煙肉,火腿,蛋,咩都有啦!
酒店通常都有早餐!
去便利店都大把早餐啦!
超市部分日子11點先開,酒店無早餐,當地無便利店,快餐店都要9點半先開

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
見到個標題都知又係樓主出po

早一晚去超市 / 便利店買定小食唔得既,
係一定要有人 serve 你既?
咁大個人都 20 幾歲,成個大爺咁款,一d 自理能力都冇

引用:
原帖由 Sajid 於 2018-4-7 08:13 發表

早一晚去超市 / 便利店買定小食唔得既,
係一定要有人 serve 你既?
咁大個人都 20 幾歲,成個大爺咁款,一d 自理能力都冇
我早一晚落機去到晚上11點,乜Q都閂哂啦

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
引用:
原帖由 miklcct 於 2018-4-7 10:09 AM 發表

我早一晚落機去到晚上11點,乜Q都閂哂啦
你平時計時間計一蚊幾毫計得咁精準
點解落機時間同有無野食呢d會唔計既

引用:
原帖由 冷漠到底 於 2018-4-7 10:26 發表

你平時計時間計一蚊幾毫計得咁精準
點解落機時間同有無野食呢d會唔計既
我點知假日連快餐店都會唔開早市

光明去深圳?搭高鐵啦。
坪山去深圳?搭動車啦。
常平去深圳?搭火車啦。
平湖去深圳?搭動車啦。
引用:
原帖由 miklcct 於 2018-4-7 10:29 AM 發表

我點知假日連快餐店都會唔開早市
我識得唔少人自己做左蠢事柒事時面對唔到自己
都會係度嘈話"我點知啫"
快餐店連鎖店通常有得網上check營業時間
就算我近年去歐洲通常都安排短暫stopoverBCN買下Jamon
遇著假日都會check左邊d鋪頭開啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]