• 瀏覽: 16,011
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 02:32 PM 發表

我現在是大公司office manager,想補學歷
咁補學歷係為左要再升?咁正常應該degree就足夠

熱賣及精選
引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 03:15 PM 發表

考政府degree + CRE 得唔得
佢有一欄一定要寫DSE成績。BTW你都做到大公司manager又洗咩入政府。政府d職位人工要高過你依個職位的,全部考入去都好高qualifications

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 05:07 PM 發表

ACO 難入嗎?
一般。不是吧,有大公司manager唔做去做aco,咁睇唔開呀?aco係比中學的人做ga wow

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 07:24 PM 發表

毅進有人做到ACO?
大有人在,有人用中學學歷都做到(90後)

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 07:25 PM 發表

電腦方面有咩方法?
你做大公司manager應該識電腦?

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 09:56 PM 發表

另一版有人話毅進/中學唔請只請大學
話? 事實勝於說話。係真係有成功例子,但可能係1000個中的1個lo。 除左中學仲有HD,asso都有成功例子。

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 09:58 PM 發表

識,但唔太專業。經理位簽名咩獲多。文職下面做
aco要幾專業電腦?中學生做的野wow。 不過如果你話打字都唔識打,基本word,excel都唔識,咁我幫唔到你

引用:
原帖由 佛系青年 於 2018-5-1 10:35 PM 發表

1000個得1個即係好難
我無話過易,我話份工係世人眼中係低級工種姐。不過就算大學生好多都考唔到,因為學歷只係入場劵,食腦先係最緊要。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]