• 瀏覽: 16,026
  • 回覆: 51
我28歲, 已經好多年無讀書,當初得中3畢業,  最近報讀左兼讀制毅進, 未開學
我d英文真系好差, 以前讀書既野都吾記得哂,依家英文都吾知有無中一程度
好擔心跟吾上, 而且自己都系年長生,最近聽朋友講毅進系21歲左右既讀, 同同學有年齡差距
想問下各位有咩方法可以提升返英文,跟得上課程進度? Thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 KKNING 於 2018-4-4 06:09 PM 發表

我28歲, 已經好多年無讀書,當初得中3畢業,  最近報讀左兼讀制毅進, 未開學
我d英文真系好差, 以前讀書既野都吾記得哂,依家英文都吾知有無中一程度
好擔心跟吾上, 而且自己都系年長生,最近聽朋友講毅進系 ...
睇多d英文,一日睇幾個鐘

讀明太子道明愛毅進夜校啦,好易讀,功課少,返足學,唔玩野,安份守己就畢到業

我40幾歲先至去讀,讀左兩年畢業

我今年都會讀明愛兼讀毅進,未報名,不過相信肯勤力就會得!!

數學科有機會跟唔上。

我港專仔,2018年剛剛已畢業,等5月報IVE 屯門

引用:
原帖由 KKNING 於 2018-4-4 06:09 PM 發表

好擔心跟吾上, 而且自己都系年長生,最近聽朋友講毅進系 ...
其實我同你情況一樣,但我已45歲,想讀張中六證書

引用:
原帖由 運動及營養學系 於 2018-4-6 08:12 AM 發表

我40幾歲先至去讀,讀左兩年畢業
我中三畢業但現在英文程度可能中一都沒有,難嗎?我會畢到業嗎

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2018-4-28 10:59 PM 發表

我讀嗰陣英文程度唔高,基本上用中文教英文,讀左半年其實都係中一、中二課程,miss 都知道我地想攞返個完成中學證明,唔係要入大學,只要正正經經上堂,交足功課,考試咪下書,合格唔難,miss 都唔想我地死

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2018-4-28 10:59 PM 發表

我讀毅進個陣英文得小一程度,也能順利畢業

引用:
原帖由 @弱雞男@ 於 2018-4-29 11:00 AM 發表

我讀毅進個陣英文得小一程度,也能順利畢業
師兄讀咗幾多年?所有科目全部合格?

引用:
原帖由 港仔在上海 於 2018-4-29 04:25 PM 發表

師兄讀咗幾多年?所有科目全部合格?
一年,係,全部合格

考試是選擇題還是要寫字的?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]