註冊 登入

[翡翠台] 今年唔播金像獎真係好。

今年唔播金像獎真係好。 E-mail 此主題給朋友

講真,依家香港仲有幾多港產片真係好睇? 你有入場睇?

金像獎根本就係電影界自HI節目,年年上台講野果班,永遠得佢地自己識笑。中獎既戲都唔知講乜又唔爆票房,愈來愈冇公信力。

今年過左友台真係值得開心,等無線繼續播番多方面節目,唔駛轉台。

有D煤體讚友台今年播金像獎全程唔賣廣告.........梗係可以喇,因為友台少廣告客戶又少觀眾睇麻,播唔播廣告都冇影響。最重要友台自己根本就冇野好播,直播呢D節目就最慳皮。

不過D人好攪笑架,成日鬧無線播金像獎賣廣告唔O岩又話要罷睇。但友台依家話播,仲要話明全程冇廣告,但連讚都冇人讚,似乎香港人真係好需要無線喎。

甘需要大台就唔會得廿點收視啦

就睇下今次佢哋敢唔敢公佈收視

TVB唔播金像獎就連少少有睇頭嘅大show都冇埋

引用:
原帖由 Andyyan 於 2018-4-14 01:01 AM 發表

TVB唔播金像獎就連少少有睇頭嘅大show都冇埋
降魔的 捉妖遊戲 唔算

電影攞獎, 對電視觀衆無關

回覆 引用 TOP

十幾廿年都係睇嗰班友台上自x
就算tvb播都冇睇好耐

引用:
原帖由 大刺客-帶子雄狼 於 2018-4-14 15:48 發表

十幾廿年都係睇嗰班友台上自x
就算tvb播都冇睇好耐
尤其2016起,有埋J5,更加唔睇金像獎!

1997 複製羊多莉新年代
2016 J5 222,知識財富新開始

2008 J2年青新天空

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
2017 犯民大失勢 無線83新聞台 85財經台 雙雙開台

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JACKPANG117 於 2018-4-13 23:30 發表

金像獎根本就係電影界自HI節目,年年上台講野果班,永遠得佢地自己識笑。中獎既戲都唔知講乜又唔爆票房,愈來愈冇公信力。

今年過左友台真係值得開心,等無 ...
絕對同意!

港產片已經唔掂!

仲要係盜淫賊套兇手盜!更垃圾!

妖TV?根本冇好節目!更加冇Netfxxx / 毛記 / 毒果淫機公司以外的街外廣告!

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnwong0800 於 2018-4-14 00:17 發表

甘需要大台就唔會得廿點收視啦
翡翠台係少左

但J2需求大增!

仲有mytv SUPER !

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國
引用:
原帖由 大刺客-帶子雄狼 於 2018-4-14 00:22 發表

就睇下今次佢哋敢唔敢公佈收視
肯定唔敢!

一定輸哂俾81 / 82 / 84!

1945 日本戰敗
1948 大韓民國立國

回覆 引用 TOP

N年無睇電影,真係完全無興趣知啦,電影圈咪又係小圈子

今年金像獎最佳電影提名係:
拆彈專家
追龍
殺破狼-貪狼
明月幾時有
相愛相親

頭三部我冇睇過, 都叫做有聽過個名, 但尾兩部真係冇印象.

所以無線唔再播,反而係喜事!

大家睇下四大唱片,依家勁有自由同其他電視台合作,但歌手們既歌同知名度都跌破低點,依家好多歌手都喺四大唱片公司跳船,走去同tvb 仍然有合作既唱片公司揾食!

之前話離開無線會有更好發展既人,你自己睇清楚現實既局勢喇!

引用:
原帖由 JACKPANG117 於 2018-4-13 11:30 PM 發表

今年過左友台真係值得開心,等無 ...
https://www.youtube.com/watch?v=JQJzaQa7VQo&t=6s
【903格 #最港產 . 爾冬陞領銜主演】(上集)

爾冬陞唔至在收視...佢話上年有2億點擊...

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。