註冊 登入

[港產片] [香港Cult片經典]《山狗》虐殺輪姦變態情節挑戰人類底線 鄭則仕仍然心寒覺得導演痴線

本主題由 Sampras.l 於 2018-6-22 12:04 AM 下沉
熱賣及精選
鄭則仕90年代套「烏鼠」, 燒死女童情節, 外國片都唔敢咁拍.

引用:
原帖由 任我擒 於 2018-4-16 07:17 PM 發表

鄭則仕90年代套「烏鼠」, 燒死女童情節, 外國片都唔敢咁拍.
呢套我都唔敢再睇,太恐怖

回覆 引用 TOP

"打蛇"都超堅

呢齣戲好睇。

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

呢套山狗好經典!

回覆 引用 TOP

打蛇發頭,跛佬變態...
初時他玩滴蠟落女身上,以為他系虐待女人...
原來他系不喜歡女人,系攪男人....

=========
引用:
原帖由 lam913 於 16-4-2018 08:48 PM 發表

"打蛇"都超堅

回覆 引用 TOP

哩d先係百花齊放,可惜一去不返鳥

後來有傳hehe個part是假戲真做..

==========
引用:
原帖由 lam913 於 16-4-2018 08:48 PM 發表

"打蛇"都超堅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麻筆毛 於 2018-4-16 11:02 PM 發表

哩d先係百花齊放,可惜一去不返鳥
睇埋d 變態嘢 教壞下一代
好似古惑仔咁 害死幾多年輕人

每個男人都有 說不出的心碎
山狗咩嘢戲黎架,幾十年前好哄動架咩。

抄戲
抄I Spit on Your Grave
講到咩咁巴閉, 咩電影史記錄,

以前資訊唔流通, D傻仔唔知就算.
今時今日都仍然唔識, 真係唔死都無用

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-4-16 11:08 PM 發表

山狗咩嘢戲黎架,幾十年前好哄動架咩。
王青成名作

王青1980年接演限制級片《山狗》,扮演山狗五人組的流氓頭目「荷蘭仔」,孔武有力、心狠手辣,好殺生、女色,率領其他四個小弟一同將女主角輪姦,再設陷阱害死女主角的哥哥,最後遭女主角父親以獨特刑具復仇而死。

王青在《山狗》劇中精湛的惡人演技,雖然名氣大漲,但是也受到許多歧視。王青曾在採訪時笑言這部電影上映後,當時曾有在電梯裡碰見他的兩位韓國女性尖叫著逃走,還差點用手提包攻擊他,讓他一方面自豪,一方面也哭笑不得。

引用:
原帖由 stophy 於 2018-4-16 23:13 發表

王青成名作

王青1980年接演限制級片《山狗》,扮演山狗五人組的流氓頭目「荷蘭仔」,孔武有力、心狠手辣,好殺生、女色,率領其他四個小弟一同將女主角輪姦,再設陷阱害死女主角的哥哥,最後遭女主角父親以獨特 ...
佢係邊個。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。