註冊 登入

[紐西蘭] 最佳旅遊月份

最佳旅遊月份 E-mail 此主題給朋友

如題,最佳出發月份

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
Depends

回覆 引用 TOP

TAS 夏天睇薰衣草,冬天依家話有極光, QLD 夏天玩水
真係睇你去邊

引用:
原帖由 vyvyhk125 於 2018-4-17 01:38 PM 發表

真係睇你去邊,澳洲仲大過中國wor
點計大過中國 ??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vyvyhk125 於 2018-4-17 01:38 PM 發表

TAS 夏天睇薰衣草,冬天依家話有極光, QLD 夏天玩水
真係睇你去邊,澳洲仲大過中國wor
睇下你會唔會擦走第三句

回覆 引用 TOP

其實地球唔係圓

回覆 引用 TOP

EASTER 去左轉西澳, 幾好玩, 天氣好好, 唔太熱, 又小雨, 向北小小已經可以落水玩

回覆 引用 TOP

9和10月份南、北島如何?

引用:
原帖由 schwin 於 2018-4-17 10:04 PM 發表

9和10月份南、北島如何?
depends

回覆 引用 TOP

9月吧, 冇咁熱, 又少d雨

引用:
原帖由 ft907 於 2018-4-18 12:01 PM 發表

9月吧, 冇咁熱, 又少d雨
我試過9月去, 都有4份1日子落雨
不過9月有野花, 油菜花睇, 值得去

回覆 引用 TOP

紐西蘭十二月後有魯冰花. 靚!

回覆 引用 TOP

NZ好大,南北島氣候可以不同。以旅遊熱門地方 Queenstown計,平均降雨量計 9月10月唔係低。
玩 white water rafting是好時候,影相睇風景就唔好。

回覆 引用 TOP

Where sin?

回覆 引用 TOP

真係好睇個人鍾意玩咩
以我之前working holiday經驗
主要玩既時間都係夏天
冬天都係打工渡過,除左追極光同滑雪
夏天日照時間長,去到8-9點個天重光
冬天就5點已經黑
景點分得散,長距離移動一定係夏天安全,又唔怕落雪影響

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。