註冊 登入

[西歐] 巴黎復活節獨遊 +交通分享(有法國美女)

巴黎復活節獨遊 +交通分享(有法國美女) E-mail 此主題給朋友

Easter 長假期去左歐洲兩星期, 包括法國同荷蘭
巴黎都玩左6日
第1日坐Austrian Airline
HK to Vienna 12 hours
Vienna to Paris CDG 2 hours
點知出事, transfer time only 1 hours
第一程delayed, 上唔到connecting flight!!!
本身都要晚上10點先到CDG..
結果果晚要留係Vienna airport過夜!!

Eiffel Tower! 不同角度都係咁令!!

附件

2018-4-17 10:06 PM

2018-4-19 11:06 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
reserved for day 1

回覆 引用 TOP

Day 2 more exciting!~

回覆 引用 TOP

我又reserve 沙發

回覆 引用 TOP

Day 3 & 4 Fontainbleau Palance!
中世紀小鎮~

要到Gare de Lyon火車站坐RER M
好難搵到月台..Hall 3

附件

2018-4-28 09:37 PM

回覆 引用 TOP

留名。有想過去巴黎,但對它的印象不外乎污糟邋遢,充满尿味 
賊多,治安不好
女的話不夠膽獨遊

引用:
原帖由 漫遊的渡鴉 於 2018-4-18 10:44 發表

賊多,治安不好
女的話不夠膽獨遊
完全錯誤!/ 邊個話危險架,晚上不知幾多人出街飲酒party
唔好生人唔生膽

引用:
原帖由 漫遊的渡鴉 於 2018-4-18 10:44 發表

賊多,治安不好
女的話不夠膽獨遊
錯了,只係metro尿名,成個市中心都係藝術品,seine river超浪漫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2018-4-18 04:56 AM 發表

完全錯誤!/ 邊個話危險架,晚上不知幾多人出街飲酒party
唔好生人唔生膽
呢度個個都話危險㗎啦。
我隔一排就會去歐洲做嘢,次次都會偷個weekend去巴黎,夜晚自己一個落bar飲杯cocktail半夜點幾步行返酒店,或者食餐hea d嘅飯都食到十一二點搭地鐵返酒店,出入機場指定搭RER B,咪又冇穿冇爛。我唔夠膽話唔會上得山多終遇虎,但佢地有佢地話危險,我有我繼續enjoy。但我唔會慫恿人。畢竟巴黎都唔細我又唔係條條街都行過,或者真係有d位比較危險。一年有咁q多人去巴黎,但有幾多人以第一身份去分享自己俾人打咗荷包?既然選擇咗去信巴黎係極度危險嘅,就算去到都係唔會盡興,又或者因為話唔危險而鬆懈就變成賊人目標。

巴黎一個人去感覺都幾寂寞

引用:
原帖由 漫遊的渡鴉 於 2018-4-18 10:44 AM 發表

留名。有想過去巴黎,但對它的印象不外乎污糟邋遢,充满尿味?
賊多,治安不好
女的話不夠膽獨遊
吓, 我獨遊都有3次, 冇問題, 治安可能較差, 未至於一出門俾人打劫咁誇!
我搭地鐵出入, 正正常常, 從未試過俾人打荷包,搶手機, 住過9區酒店, 住過朋友大巴黎區內屋企, 晚上搭火車出入, 快車都要坐45分鐘先番到去, 有一年既12月聖誕節期間住左10日, 早出晚歸, 咪一樣平平安安。

我是C妹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 綠茶梳乎厘 於 2018-4-18 21:43 發表

呢度個個都話危險㗎啦。
我隔一排就會去歐洲做嘢,次次都會偷個weekend去巴黎,夜晚自己一個落bar飲杯cocktail半夜點幾步行返酒店,或者食餐hea d嘅飯都食到十一二點搭地鐵返酒店,出入機場指定搭R ...
Exactly,去之前以為危險,去到第2日已經溶入其中

I love Paris, I think it is pretty safe. Just have to be careful.

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2018-4-18 11:44 PM 發表

Exactly,去之前以為危險,去到第2日已經溶入其中
係阿,之前都是道聽途說,鬼叫巴黎負面形象太深入民心,所以才lm看各位哥哥姐姐分享。
本來打算一日遊,去曬凱旋門、埃菲爾鐵塔、羅浮宮和盧浮宮博物館同聖母院就返歸,不知道可不可行
另外就是聽說法國人對於他們的語言相當驕傲,不太主動說英文。係要先學點法文才可以去嗎?

小弟現時就喺巴黎,危險就唔覺,唔好夜媽媽去啲超靜嘅暗街就冇問題啦
metro真係周圍都有陣壓味,好拿渣咁,啲人又唔注意衛生,周圍對人咳又打乞痴
個人對巴黎印象不太好

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。