• 瀏覽: 5,897
  • 回覆: 13
+4
小第收到錶大慨一個月,
本身自己唔太鐘意閃令令嘅錶殼.
見到隻大飛咁閃,所以入呢隻之前都諗咗陣.
但知到最終一定會氧化,所以就入咗.

自己唔識處理令面錶, 開頭一個星期都好小心戴.搵布抹吓好快就有小髮絲痕. 開頭都會搵一塊仔cape cod輕輕磨走佢. 但戴多排覺得都係多餘. 就開始操佢, 差唔多9成時間都戴.

終於..個錶冠開始氧化🤘🏻

但個殼仲係閃令令

入咗嘅朋友仔有冇人個殼已經開始氧化呢?

好吸引!請問AD會唔會有銅大飛呢?

引用:
原帖由 7777peter7777 於 2018-4-18 10:18 PM 發表
小第收到錶大慨一個月,
本身自己唔太鐘意閃令令嘅錶殼.
見到隻大飛咁閃,所以入呢隻之前都諗咗陣.
但知到最終一定會氧化,所以就入咗.

自己唔識處理令面錶, 開頭一個星期都好小心戴.搵布抹吓 ...
我都想知

只要用食薯條嗰啲茄汁茶系有氧化嘅地方,等大約5分鐘左右抹咗啲茄汁,氧化嘅地方就已經完全冇晒。

Me 2

附件

BFA33871-BAD1-4142-A92C-B4A3A4B2396A.jpeg(60.25 KB)

D19D3A00-BD6B-4A1A-AA0C-9BB2DAAA0D53.jpeg(78.16 KB)

👍🏻

引用:
原帖由 LAW3 於 2018-4-26 11:57 AM 發表
Me 2
個殼係咪都開始氧化?

引用:
原帖由 7777peter7777 於 2018-4-26 01:36 PM 發表

個殼係咪都開始氧化?
唔太清楚因為唔明顯

隻色好有味道

又過咗一個月啦
我想問各位師兄你哋隻錶有冇變多左色

引用:
原帖由 LAW3 於 2018-5-21 11:06 PM 發表
又過咗一個月啦
我想問各位師兄你哋隻錶有冇變多左色
就咁睇都係閃, 但有d角度會睇到有d位唔同色. 同埋有d係一點點咁.
整睇上冇新嗰時咁閃

戴去海灘玩一日吧

睇到我心思思

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]