註冊 登入

[東歐] 奧匈捷自由行現場遊記(已順利完成) 香討焦點

本主題由 papeseal 於 2018-6-12 03:04 PM 設置高亮
引用:
原帖由 c_little_c 於 2019-1-20 02:06 AM 發表

要預幾多時間搞退稅?
我地早機,最少預返30-45分鐘,關員真係check貨

熱賣及精選
引用:
原帖由 crazytravel 於 2019-1-20 10:33 AM 發表

我地早機,最少預返30-45分鐘,關員真係check貨
我買得唔多,無check貨,係等退錢等咗一陣

不去旅行會抑鬱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazytravel 於 2018-5-14 12:54 PM 發表

繼續東歐之旅最後一晚喺布拉格dinner
呢個係4-course Chef Menu
呢間酒店望正查理大橋同城堡,有好多人喺岸邊影夜景,confirm booking要落deposit,是晚餐廳全場爆滿
...
可以pm 布拉格食野既餐廳名比我嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazytravel 於 2018-5-28 09:44 AM 發表

Portfolio食物質素好d而且平d,飲埋酒$500/人
Bellevue最正就係可以坐窗邊食飯望住日落既Charles Bridge,隨時出去影下相返去再食過,價錢貴d但值得。
若果坐到窗邊我揀Restaurant Belleuvue。
...
$500指洪港幣?唔飲酒呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazytravel 於 2018-5-5 12:32 PM 發表

經過5個幾鐘既火車程,終於到達奧地利Salzberg,我地會逗留2晚,主要想去國王湖
車飛係好早前買定既早鳥優惠,每人EUR39,另加EUR 3一早選定好座位。
一出火車站,先搵架大的士,我地住宿喺新城區,車程5分鐘,盛惠EUR8.9
今次住既民宿好特色,係複式樓層再加天台,有兩房兩浴室可住6人,唯一唔好是要自己搬行李上去

...
Crazy師姐,請問你呢程火車是否搭ÖBB?

引用:
原帖由 smap4160 於 2019-1-31 10:05 PM 發表

Crazy師姐,請問你呢程火車是否搭ÖBB?
只記得係於OBB網上買飛的早買平好多

引用:
原帖由 crazytravel 於 2019-1-31 10:17 PM 發表

只記得係於OBB網上買飛的早買平好多
好的😂早買早享受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 crazytravel 於 2018-12-25 01:36 PM 發表

Hello都係經CK Shuttle官網訂,我地5人,訂左8人private car,有幾個點可選擇,但我估如有其他地方想去都可同佢傾,越遠越留得耐越貴
師姐 我問左ck shuttle. 也上網選擇既時間地點
要8500 捷克朗
係咪一定要跟足下面要有tour 架?因為我地兩個人
謝謝回覆

引用:
原帖由 maglailmk 於 2019-2-12 09:33 AM 發表

師姐 我問左ck shuttle. 也上網選擇既時間地點
要8500 捷克朗
係咪一定要跟足下面要有tour 架?因為我地兩個人
謝謝回覆
Hello
無tour嫁,剩係根據你指定要逗留既時間,Telc好靚好值得去

回覆 引用 TOP

師姐,謝謝你的分享,很精彩!
我們的旅程有17天(不計機程),除了你的行程外,你有沒有其他增加景點/逗留城市的建議呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。