註冊 登入

[遊戲專區] Street Fighter I~V 討論專區Part 4

本主題由 sonicjet 於 2018-5-20 02:53 PM 設置高亮
引用:
原帖由 getterwing 於 2018-5-24 11:27 AM 發表

focus attack dash cancel, 即係saving attack, 即係你按中拳+中腳 "食" 左人地1 hit然後ff/bb cancel果一下.
係咪即係而家SF5阿Ryu嗰招?

精選樓盤
引用:
原帖由 megathinker 於 2018-5-24 11:37 發表

係咪即係而家SF5阿Ryu嗰招?
係, 有D似.

但sf4就係街坊招, 人人都有.

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-5-24 11:52 AM 發表

係, 有D似.

但sf4就係街坊招, 人人都有.
而家阿Ryu個V-Trigger 2將呢招整到好有型(我覺得),一下下段受再加一下中段突,將空手道的威力充份表現出嚟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 getterwing 於 2018-5-24 10:44 AM 發表

我用唔掂個fadc, 所以打sf4差過5代好多, 應該係魚腩中的魚腩

不過4代有興趣玩的角色真係多過5代好多
我玩sf4更加屎, 我都係玩sf4一定差過sf5好多好多, eric同大師都已經知道我有幾屎

引用:
原帖由 dragon.fung 於 2018-5-24 12:10 PM 發表

我玩sf4更加屎, 我都係玩sf4一定差過sf5好多好多, eric同大師都已經知道我有幾屎
我要修正一下,我都係比大師大炒,可能唔係我哋屎,係大師太強,千其唔好失去信心

引用:
原帖由 megathinker 於 2018-5-24 12:23 PM 發表

我要修正一下,我都係比大師大炒,可能唔係我哋屎,係大師太強,千其唔好失去信心
第一次同大師玩過sf5佢已經好勁, 但我感覺佢玩sf4更加勁

引用:
原帖由 dragon.fung 於 2018-5-24 12:30 PM 發表

第一次同大師玩過sf5佢已經好勁, 但我感覺佢玩sf4更加勁
的確係,佢都話鍾意4,因為可以打技巧,而且隻隻角色唔同,好有特色。

引用:
原帖由 megathinker 於 2018-5-24 12:47 PM 發表

的確係,佢都話鍾意4,因為可以打技巧,而且隻隻角色唔同,好有特色。
引用:
原帖由 dragon.fung 於 2018-5-24 12:30 PM 發表

我玩SF5係好屎, 不值一提
唔岩玩, 覺得唔好玩, 加上玩得少
我打SF4比SF5既時間多十倍以上, 而且認真研究過隻game, 所以我打SF4技術好過SF5幾十倍以上

牛二最後調整快結束! 牛三即將來臨!
放!
心!
揸!
引用:
原帖由 gblsf4 於 2018-5-24 11:44 PM 發表

我打SF4比SF5既時間多十倍以上, 而且認真研究過隻game, 所以我打SF4技術好過SF5幾十倍以上 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gblsf4 於 2018-5-24 11:44 PM 發表

我打SF4比SF5既時間多十倍以上, 而且認真研究過隻game, 所以我打SF4技術好過SF5幾十倍以上 ...
大師係街霸4一定係變態級,好想同你玩下,可惜我得ps3版

https://www.monsterenergy.com/news/re-downloaded

雖然SF 高手覺得sfv太簡單/單調,但反然因為簡單,我玩多左!

BTW, Cody coming soon!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 playstation 於 2018-5-25 01:02 發表

下星期隻30週年合輯會送ps4版usf4的下載code~

回覆 引用 TOP

回顧street fighter zero(美版叫alpha)系列

呢段片同之前果段SFI, SFII回顧都係由James Chen講的

https://youtu.be/EAxcF4K7Ayc

https://youtu.be/ezLLM9a0h6Y

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 playstation 於 2018-5-25 01:02 AM 發表

中手級

放!
心!
揸!

回覆 引用 TOP

今日有boyboy + Eric + 我

放!
心!
揸!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。