[內地劇] 琅琊榜

琅琊榜 E-mail 此主題給朋友

我最近先睇大陸劇,啱啱睇完呢套,估唔到咁好睇。之前TVB收視超差,我以為唔好睇添

熱賣及精選
TBB剪到一忽忽,配音又麻麻,而且呢類劇唔多啱合家歡觀眾口味,我父母最初睇都睇到一頭霧水,初初幾集太多人物太多細節,去得太快。

回覆 引用 TOP

這套劇的知名度很高,TVB播放的時候,應該不少常看內地劇的人都已看完了,根本就不會看TVB版本的;而我就是在TVB看了兩集,然後一方面難以接受TVB的配音,另一方面因為劇情實在緊湊,沒有耐性等TVB每天放一集,改到網上看了。我看畢全劇,TVB還只播到十多集。

引用:
原帖由 londbell 於 2018-5-23 09:23 AM 發表

這套劇的知名度很高,TVB播放的時候,應該不少常看內地劇的人都已看完了,根本就不會看TVB版本的;而我就是在TVB看了兩集,然後一方面難以接受TVB的配音,另一方面因為劇情實在緊湊,沒有耐性等TVB每天放一集,改到網上看了。我看畢全劇,TVB還只播到十多集。 ...
真的要一次睇哂才好看

引用:
原帖由 秋天默默的師兄 於 2018-5-23 09:25 AM 發表

真的要一次睇哂才好看
最記得那時剛好有一次打風,我一天內連看了10集。

回覆 引用 TOP

超好睇吾係講笑

回覆 引用 TOP

超好睇! 我也不明白當時香港收視咁差!

引用:
原帖由 gigi2004hk 於 2018-5-23 09:31 PM 發表

這跟觀眾的普遍質素低下有關
要睇八婆劇, 劇情要俾佢地估得到先叫做好睇
一係就低級笑料

當然國內觀眾也有同樣要求
不過, 要求高質素劇集的觀眾也有很多
而且電視台數量眾多
有得揀

回覆 引用 TOP

係tbb晒左人地部劇,亂q咁剪,梗係睇唔明啦,其實唔該tbb咪再買劇,本來係網上任睇,只要比佢買左版權,搞到啲block晒香港ip無得睇,焗你用佢果舊豬排

回覆 引用 TOP

大陸劇要網上睇,就算好劇本班 tvb死忠C9都盲反 

回覆 引用 TOP

胡歌、劉濤都演得非常好,必須要推介一下。

回覆 引用 TOP

其實我對呢套麻麻
純粹口味問題
睇其他劇覺得好睇啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gigi2004hk 於 2018-5-23 09:31 PM 發表

贊同.

回覆 引用 TOP

係好睇

引用:
原帖由 for50 於 2018-6-3 05:56 PM 發表

係好睇
一睇停唔到

回覆 引用 TOP

33 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。