• 瀏覽: 6,742
  • 回覆: 31
日期:2018年 9月 23日(星期日)
時間:上午8時至 下午5時
途程 :  7公里, 15公里, 25公里

起點/終點: 香港中國婦女會中學 (香港西灣河太祥街2號B)

賽道經過: 由 香港中國婦女會中學出發 -> 金督馳馬徑 -> 黃泥涌峽 -> 大風坳 -> 返回 香港中國婦女會中學

公開接受報名: 6月05日 正午12時 至 8月24日 下午6時 截止 (額滿即止)

報名連結 : https://runourcity.org.hk/novatrail2018/select_competition

回覆 引用 TOP

見師亨貼d山賽仲多過路賽,山賽泛濫到呢 
跑埋出年可以落返地跑了

引用:
原帖由 ClassaWin 於 2018-6-5 03:25 PM 發表

跑埋出年可以落返地跑了
係泛濫左D,但講水平要求既山賽依然值得參加,
例如:North Face 100、Vibram HK100、Translantau、HK168 ...等等。

引用:
原帖由 ClassaWin 於 2018-6-5 03:25 PM 發表

跑埋出年可以落返地跑了
冇㗎,有咩咪貼咩囉。又唔知呢度有幾多人玩山赛,貼出黎自己揀

引用:
原帖由 金菇豆腐湯 於 2018-6-5 03:29 PM 發表

係泛濫左D,但講水平要求既山賽依然值得參加,
例如:North Face 100、Vibram HK100、Translantau、HK168 ...等等。
長途唔岩玩呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2018-6-5 03:34 PM 發表

冇㗎,有咩咪貼咩囉。又唔知呢度有幾多人玩山赛,貼出黎自己揀
明解師亨負責提供資訊唶。發覺香港地好快興起一樣嘢,跟住無耐又興第二樣

引用:
原帖由 ClassaWin 於 2018-6-5 04:11 PM 發表

明解師亨負責提供資訊唶。發覺香港地好快興起一樣嘢,跟住無耐又興第二樣
路跑比賽未出爐啫,相信只會愈來愈多

回覆 引用 TOP

引用:

跑埋出年可以落返地跑了
多到有d卡張。。。香港人真係好鍾意跑山可能

引用:
原帖由 marawong 於 2018-6-5 04:51 PM 發表

$$$作怪

其實香港跑山, 好方便; 易去易走非常重要.
假日跑下, 空氣好有樹陰, 相對跑街比較空氣差. 最大問題跑山能力的門檻較高.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:

跑埋出年可以落返地跑了
但路跑更多喎.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marawong 於 2018-6-5 04:51 PM 發表

我反而係覺得山路唔使點封路 主辧單位可能貪這點

引用:

唔太同意。蛇蟲鼠蟻又污糟又泥巴,凹凹凸突點打卡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咖啡輝仔 於 2018-6-5 05:24 PM 發表

我反而係覺得山路唔使點封路 主辧單位可能貪這點
要漁護署批路線架。而家"打林"既路線已好少批,影響植被同生態

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2018-6-5 05:06 PM 發表

$$$作怪

假日跑下, 空氣好有樹陰, 相對跑街比較空氣差. 最大問題跑山能力的門檻較高.
其實跑山d門檻唔高,只要肯操,做好d技巧,d所謂時間門檻實得甚至有好成績。。。相反跑步就算好肯操都未必容易攞到好成績

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2018-6-5 05:06 PM 發表

$$$作怪

路跑想試下上水經粉錦,石崗錦田元朗(跟77K咁走),游車河發覺唔算太多車,路上好多白千層幾靚
有無師亨試過? Thanks

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]