• 瀏覽: 26,678
  • 回覆: 206
  • 追帖: 1
(圖片來源:總統府發言人臉書,大紀元新聞截圖;美麗日報合成) 雖然最近中國大陸拼了老命似的在各種國際關係上打壓台灣,但這種強勢壓迫手段卻也引起了許多國家的不滿。例如中國最近就發函至44家航空公司,要求將「台灣」改為「中國台灣」,否則將暫停所有中國業務。(圖片來源:大紀元新聞截圖) 但其中有19家國際...

就好似阿爸阿媽咁,如果成日話個仔女“呢樣又唔得,嗰樣又唔比咁”,咪只有反效果嘅負面情緒負面效果。父母想同子女融合,係咪應要和好善意誘導,比佢感覺到關懷同愛護,而唔係下下比人覺得係“命令”式嘅溝通同態度。冇錯,做仔女嘅永遠都唔夠阿爸阿媽大,但如果真係想一家人融融洽洽,就唔好咁樣嘞,嗰句說話幾啱“打壓越大,反彈越大”。

新聞來源連結:
http://www.>><<.site/cat/143/node/1078300/7163

附件

Screenshot_20180606-053820.png(103.11 KB)

2018-6-6 06:06 AM

Screenshot_20180606-053830.png(318.24 KB)

Screenshot_20180606-053842.png(511.57 KB)

Screenshot_20180606-053851.png(118.67 KB)

Screenshot_20180606-053901.png(231.65 KB)

熱賣及精選

附件

Screenshot_20180606-053910.png(338.13 KB)

2018-6-6 06:07 AM

Screenshot_20180606-053920.png(110.69 KB)

Screenshot_20180606-053930.png(353.31 KB)

Screenshot_20180606-053950.png(109.05 KB)

Screenshot_20180606-054007.png(286.86 KB)

中國應該霸氣將呢D妄想分裂中國嘅航空公司全部擊落!

咁係邊廿五家屈服咗呢?

信者得救。大紀元作文

回覆 引用 TOP

哦!大妓院!

回覆 引用 TOP

大紀元?算罷

引用:
原帖由 亞洲鐵貓 於 2018-6-6 06:33 AM 發表

中國應該霸氣將呢D妄想分裂中國嘅航空公司全部擊落!
唔俾地飛機入境就得,點解咁無腦咁無恥講出會犯下戰爭行為的行動,黃絲講野真係要用下個死人腦!

引用:
原帖由 BenjiReborn 於 2018-6-6 06:34 AM 發表

咁係邊廿五家屈服咗呢?
唔係唔改,係改唔切,仲要大陸寬限小小時間

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 亞洲鐵貓 於 2018-6-6 07:02 AM 發表

黃你個魯帽!分裂中國先係戰爭罪行呀!
講野唔該用下腦先好講,做黃絲做到變左白痴!

全部都同意改喎
引用:
原帖由 懷風小樹 於 2018-6-6 06:07 AM 發表

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧

回覆 引用 TOP

最緊要自己感覺良好
http://photo.udn.com/money/story/5641/3162852

陸民航局:44家外國航空全承諾整改「中國台灣」

2018-05-25 20:24聯合報 記者許依晨╱即時報導

用LINE傳送

中國日前要求全球多家航空公司修改對台灣的稱呼,今天是5月25日「大限」最後一天,大陸民航局今天公布名單,44家外國航空公司中已有18家完成了整改,26家因技術原因申請延期並承諾整改,承諾整改最晚為7月25日,中國民用航空局已覆函同意。

4月月25日中國民用航空局致函44家外國航空公司,內容要求這些公司在信函發出之日起30日內糾正其官網相關內容中違反中國法律、違背一個中國政策的錯誤做法。

新華社報導指出,截至今天,44家外國航空公司中已有18家完成了整改,26家因技術原因申請延期並承諾整改,承諾整改完成時間最早為5月28日,最晚為7月25日,中國民用航空局已覆函同意。

報導說,中國民用航空局將密切關註上述航空公司的整改情況,並依法保障外國航空公司在大陸開展航空客貨運輸業務的權利。

有問題。香港快運㕿稈港航空其實係中資

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]