註冊 登入

認真,與其結婚倒不如叫一世雞

本主題由 nc99999 於 2018-6-17 12:41 AM 移動

認真,與其結婚倒不如叫一世雞 E-mail 此主題給朋友

以前覺得叫雞核突又哂錢,到近排終於看破!

講叫雞哂錢,倒不如話幫你慳錢又慳時間
係出面想溝條女又要試探又要請食飯,下下去埋d爛臭hi高級餐廳埋單兩個人成千銀,手都未拖過先劏你幾千銀,到時俾人當係兵真係喊都多餘

就算你溝到手,扑9埋又點?又要諗結婚生仔,邊到擺酒?租定買?點儲首期?個仔讀咩學校?淨係講都嚇到9縮!

叫雞就唔同,唔洗哂時間試探,投放多d時間讀書工作仲好過。講叫雞貴,難度貴得過養一隻私家雞?

你叫雞條女態度唔好,你可以當跌次錢。你結完婚老婆態度唔好,麻煩放低一半身家先好走

當你人到中年無咩成就,40歲搵35000,當你一星期叫一次雞,有時忍唔到一個月叫夠5次,環吹埋一次$500都係$2500,同父母同住唔洗租樓,仲可以多d時間睇住老豆老母!一個月俾夠15000家用好未?(我知有d仆街仔結左婚係唔俾家用,我屋企已經有個),$35000-$2500-$15000=$17500,一個月衣食住行慳慳地7500應該好好洗,最後儲起$10000,拎去買匯豐收息不知幾和味!

如果結左婚月入$35000點計?sorry,我真係唔識計,所以我唔會結婚!

利申出黎做野幾年,大半份糧俾左做家用,平時只食快餐店,討厭旅行,興趣係係屋企打飛機

引用:
原帖由 Frankinztein 於 2018-6-12 10:03 AM 發表

雞有雞菌
驚物唔好環保吹囉,又慳返

回覆 引用 TOP

宜家D港女好攻心計架,好鐘意扮純情扮無知,分分鐘仲污濁過G
拍拖樣樣都要洗錢,AA制條女彩你都有味,仲唔分手咩,拍拖一樣要洗錢,其實同叫G無分別,咪又係睇錢,咪又係G

引用:
原帖由 ENASDE 於 2018-6-12 10:08 AM 發表

宜家D港女好攻心計架,好鐘意扮純情扮無知,分分鐘仲污濁過G
拍拖樣樣都要洗錢,AA制條女彩你都有味,仲唔分手咩,拍拖一樣要洗錢,其實同叫G無分別,咪又係睇錢,咪又係G ...
有時行經銅鑼灣見到d價錢牌都暈

回覆 引用 TOP

我有個閨蜜,有男友,但因為大洗走去做援交…
成日食好野,買靚衫
條仔唔知佢有做呢d野

引用:
原帖由 秀山輕雨青山秀 於 2018-6-12 10:16 AM 發表

我有個閨蜜,有男友,但因為大洗走去做援交…
成日食好野,買靚衫
條仔唔知佢有做呢d野
援交仲好過返工

引用:
原帖由 何文田高比拜仁 於 2018-6-12 09:55 AM 發表

以前覺得叫雞核突又哂錢,到近排終於看破!

講叫雞哂錢,倒不如話幫你慳錢又慳時間
係出面想溝條女又要試探又要請食飯,下下去埋d爛臭hi高級餐廳埋單兩個人成千銀,手都未拖過先劏你幾千銀,到時俾人當係兵真係喊都多餘

就算你溝到手,扑9埋又點?又要諗結婚生仔,邊到擺酒?租定買?點儲首期?個仔讀咩學校?淨係講都嚇到9縮!

叫雞就唔同,唔洗哂時間試探,投放多d時間讀書工作仲好過。講叫雞貴,難度貴得過養一 ...
你應該睇下有冇四五十歲女人,月入十幾萬既去結婚,每月比錢你洗時又有大屋住,又可以去叫雞添。

回覆 引用 TOP

某個程度上樓主嘅諗法係對的

有冇叫過雞?

引用:
原帖由 東方巨額豬豬 於 2018-6-12 11:43 AM 發表

有冇叫過雞?
叫雞煲算唔算

引用:
原帖由 萬家平平妹妹 於 2018-6-12 11:47 AM 發表

叫雞煲算唔算

回覆 引用 TOP

你都未叫過G那知叫G的好與壞???

樓主真道理

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。