註冊 登入

[其他] KIA stonic

好似好吸引

回覆 引用 TOP

精選汽車
睇佢出自動波要幾錢,如果又係18,9萬我會買jimny

引用:
原帖由 seibo 於 2018-8-15 22:41 發表

Jimny賣點係越野及外型,但一來細部二來on road不會很舒適。Stonic是城市SUV,不能越野但一般路面會舒服好多,空間也較大。兩者定位很不同,除非一個人用車,否則乘客很可能有意見。

Jimny一定好玩  不過實用性爭d 
後排坐左人基本上擺唔到野

Sonic定位同Jimny唔同  
城市SUV唔會囉去行off-road啦
再加埋呢個價錢定位同級根本冇對手

回覆 引用 TOP

最快幾時交車?

回覆 引用 TOP

有冇C hing收咗車!

回覆 引用 TOP

fb 見過有, 不過唔多, 係街未見過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seibo 於 2018-8-15 10:41 PM 發表

官網有寫16萬8。

引用:
原帖由 LS3225 於 2018-6-13 11:46 PM 發表

呢2年韓仔車真係好大改變,性能提升左,外型又吸睛,價錢又吾貴,我已經決定了,不過我話白色型,但係老🐯話黃色Q, 仲度緊😇
外型超醒目,咁你结果揀左咩色?我都會揀黃色。

聽你講四波都上到斜,咁似乎幾好力,我仲擔心980cc唔夠力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 calvinleehk 於 2018-8-16 02:52 AM 發表

Jimny賣點係越野及外型,但一來細部二來on road不會很舒適。Stonic是城市SUV,不能越野但一般路面會舒服好多,空間也較大。兩者定位很不同,除非一個人用車,否則乘客很可能有意見。 ...
我仲以為仲定位係compact 小揭背,似morning大佬多過似suv, 得980cc.又冇四驅。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smatone 於 2018-9-9 09:37 PM 發表

官網有寫16萬8。
16萬8喺MT價,AT價會多幾萬所以要等

回覆 引用 TOP

佢係 b segment suv 算係crossover 車型, 由RIO 轉上黎 離地比一般私家車高, 但係比 SUV 低
998cc 行左turbo 有 120PS 市區行有足夠動力, 近幾年歐洲比較hit的車型

回覆 引用 TOP

今日試完, 成架車好Sporty感覺, 避震偏硬幾鍾意. 頭4波齒輪比幾密. 力水好似有師兄之前講,1.0 Turbo, 揸落有1.6 feel. 感覺算紮實. 落訂揀左黃色, 要等到11至12月. 冇乜貨淨.

引用:
原帖由 Swordfish2002hk 於 2018-9-24 02:01 PM 發表

今日試完, 成架車好Sporty感覺, 避震偏硬幾鍾意. 頭4波齒輪比幾密. 力水好似有師兄之前講,1.0 Turbo, 揸落有1.6 feel. 感覺算紮實. 落訂揀左黃色, 要等到11至12月. 冇乜貨淨. ...
CHING, 請問你係咪上佢地會買? 想問D野

未搞😅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。