註冊 登入

學拉丁舞

學拉丁舞 E-mail 此主題給朋友

好想學拉丁舞,所以終於報左堂。
我想襯著暑假可以上多啲堂,學快啲,希望短時間內可以跳好啲。
希望各位前輩可以介紹下一啲好嘅studio/ 會比我
希望盡量新界沙田/九龍區附近。
同埋邊到學會多啲年青人,因為想學到咁上下/上堂可以搵番個partner。
唔該曬

細個學過兩年拉丁舞興趣班就停左,但一直都冇放低過。
所以的起心肝襯19歲後生啲去努力學番,由頭學起。
有跳舞底子,跳左5年jazz funk, hip hop 不過都停左一段時間了⋯⋯

推一推~ 大家對於學拉丁舞有冇咩建議?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dancelover 於 2018-6-14 01:08 AM 發表

好想學拉丁舞,所以終於報左堂。
我想襯著暑假可以上多啲堂,學快啲,希望短時間內可以跳好啲。
希望各位前輩可以介紹下一啲好嘅studio/ 會比我
希望盡量新界沙田/九龍區附近。
同埋邊到學會多啲年青人,因為想學到咁上下/上堂可以搵番個partner。
唔該曬

細個學過兩年拉丁舞興趣班就停左,但一直都冇放低過。
所以的起心肝襯19歲後生啲去努力學番,由頭學起。
有 ...
如果真的想學好拉丁舞,建議找一個只跳拉丁舞的女老師,找不找到舞伴,遲一步再說,跳好自己女步,大把男步搶住同你跳。另建議找新派老師。

真心覺得勁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joe2016 於 2018-6-17 07:59 PM 發表

如果真的想學好拉丁舞,建議找一個只跳拉丁舞的女老師,找不找到舞伴,遲一步再說,跳好自己女步,大把男步搶住同你跳。另建議找新派老師。
無舞伴都可以獨自報班上堂?

引用:
原帖由 Akira_H 於 2018-6-18 01:19 PM 發表

當然可以,我班内也有幾個单身女同學。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Akira_H 於 2018-6-18 01:19 PM 發表

除了工聯會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joe2016 於 2018-6-17 07:59 PM 發表

請問新派老師係咪指比較年輕的? 如何去分老師屬於新派定舊派? 係咪睇佢地仲係咪賽手?
你有冇一啲上堂嘅地方可以推介? 又或者會否有啲地方多啲年青人作為同學,因為有少少擔心同學平均都大自己10年,而自己去左完全唔同年齡層。

引用:

宜家都淨係拉到一個朋友一齊學 不過遲下應該都會得自己上堂,因為身邊都冇朋友有興趣學拉丁舞 哈哈

回覆 引用 TOP

[

引用:
原帖由 Joe2016 於 2018-6-18 07:22 PM 發表

新派系指,他們敎的花步,如你在U tube見到那些,而舊派的花,會舊D,如fan,New York,hand to hand等等,你年青可能覺得老套吾似視頻所看到的,但舊派會注重基本功,跳起上來,会實D,吾会有飘的感覺。
新派女老師,有Shirely Wong会貴少少,她即是同劉德华在戲中和演唱会那個,或可找Fanny Dancing studio 也不錯,在U tube睇佢表演的女學員,大 ...
版主,抱歉,手快快,留了個人联络,請諒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Joe2016 於 2018-6-18 07:22 PM 發表

[
咁請問新派係咪比舊派好? 咁報理之前係咪唔會分到老師新定舊派架?

回覆 引用 TOP

我都有興趣學,不過都係無伴

我19歲想揾個差唔多年紀嘅女partner一齊學

hello 你係學左幾年左右? 因為我都仲係新手,剛開始學咋

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。