• 瀏覽: 5,050
  • 回覆: 97
見到人地轉身好羨慕,自己學唔到。請問有無咩技巧?

回覆 引用 TOP

有,俾錢學

仲意呢個姿勢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~狐獅虎~ 於 2018-6-24 02:11 PM 發表

有,俾錢學
請問幾錢一堂?

回覆 引用 TOP

你識唔識地下打跟斗?

引用:
原帖由 johnsize 於 2018-6-24 05:45 PM 發表

你識唔識地下打跟斗?
即係抱手抱腳打跟斗?

引用:
原帖由 Yvette2361 於 2018-6-24 06:03 PM 發表

即係抱手抱腳打跟斗?
唔使抱手腳,先跪底,最好有地氈,兩手扶地墁墁打跟斗,個下就似轉身。

引用:
原帖由 johnsize 於 2018-6-24 06:13 PM 發表

唔使抱手腳,先跪底,最好有地氈,兩手扶地墁墁打跟斗,個下就似轉身。
咁呢樣我識哦!之前都做過!

引用:
原帖由 Yvette2361 於 2018-6-24 06:15 PM 發表

咁呢樣我識哦!之前都做過!
水中轉身要加一下手,兩手撥後跟住dup頭就可以,但要練下先得,重要擺好埋池距離同時間,依家做到個turning先。

成個動作好多未講清楚,好多地方要注意,慢慢來。

引用:
原帖由 johnsize 於 2018-6-24 06:22 PM 發表

水中轉身要加一下手,兩手撥後跟住dup頭就可以,但要練下先得,重要擺好埋池距離同時間,依家做到個turning先。

成個動作好多未講清楚,好多地方要注意,慢慢來。 ...
多謝晒!聽日試下先今早試過轉到一半就俾水噎到無辦法繼續。可能要慢慢試多幾次!

引用:
原帖由 Yvette2361 於 2018-6-24 06:31 PM 發表

多謝晒!聽日試下先今早試過轉到一半就俾水噎到無辦法繼續。可能要慢慢試多幾次!
記住閉氣同最緊要dup頭

引用:
原帖由 johnsize 於 2018-6-24 06:38 PM 發表

記住閉氣同最緊要dup頭
好,多謝你既耐心指導。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnsize 於 2018-6-24 06:22 PM 發表

成個動作好多未講清楚,好多地方要注意,慢慢來。 ...
甘我想請問呢個方法轉完身,正常系吾系係比較低過水面踢返出去,因為我見D 師兄flip turn完係水底出,吾會撞正游緊埋黎d人。
尋日有個阿嬋蛙泳又打根斗轉身,轉完水面出,一手插甩我泳鏡,最毒算這招!

轉完正常會水底蹬池邊出去,因剛轉完身,睇唔到迎面好正常。阿嬋蛙泳turn代表佢乜都唔識亂來,避之則吉啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]