• 瀏覽: 9,200
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
架車2001年太舊太殘 唔想整
想搵人黎收車 有咩介紹同要留意地方?
謝謝

精選汽車
自已揸去元朗劏車場快靚正, 如果上門收車, 會收返你一程拖車/代駕費, 所餘無幾。

高價收劏車要你交埋牌簿代辨註銷千奇唔好信,其實係唔轉名等客到, 當2手車買賣

引用:
原帖由 mugqq 於 2018-7-4 08:53 AM 發表

自已揸去元朗劏車場快靚正, 如果上門收車, 會收返你一程拖車/代駕費, 所餘無幾。

高價收劏車要你交埋牌簿代辨註銷千奇唔好信,其實係唔轉名等客到, 當2手車買賣 ...
咁我要比咩文件劏車公司?

引用:
原帖由 taiwan123 於 2018-7-4 08:55 AM 發表

咁我要比咩文件劏車公司?
你要show牌簿正本比劏車公司睇, 證明架車係你去劏, 劏場收左你架車會出返張劏車紙比你, 你拎住劏車紙&牌簿正本上運輸署填表註銷車輛

引用:
原帖由 mugqq 於 2018-7-4 08:53 AM 發表

高價收劏車要你交埋牌簿代辨註銷千奇唔好信,其實係唔轉名等客到, 當2手車買賣 ...
請問我當二手車賣比佢又得唔得?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-7-4 09:23 AM 發表

請問我當二手車賣比佢又得唔得?
可以, 通常比劏車價高少少, 但你要交牌簿比佢, 幾時賣到, 幾時先轉名, 有乜風險你自己要識衡量同接受到

引用:
原帖由 mugqq 於 2018-7-4 09:34 AM 發表

可以, 通常比劏車價高少少, 但你要交牌簿比佢, 幾時賣到, 幾時先轉名, 有乜風險你自己要識衡量同接受到
thx!

引用:
原帖由 mugqq 於 2018-7-4 09:34 AM 發表

其實我都有諗過賣 但手續煩時間長 直接出張劏車紙現金交收 直接些 謝謝🙏

火炭有個政府棄置車場,不過有入無出,

乜車?...
我03雀屎...劏收幾千....二手兩萬

引用:
原帖由 cookies2826 於 2018-7-5 04:53 AM 發表

乜車?...
我03雀屎...劏收幾千....二手兩萬
01 estima

紙你可以比張牌簿 copy 劏車佬,
另外取走行車証 (如果留牌要用),佢會比現金同劏車紙

引用:
原帖由 taiwan123 於 2018-7-4 08:36 AM 發表

架車2001年太舊太殘 唔想整
想搵人黎收車 有咩介紹同要留意地方?
謝謝
唔好劏呀,大西北同將軍澳大把新牌仔幫你買,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]