註冊 登入

[西甲] 根本話C朗勁d的人,都未睇過美斯全盛個陣有幾恐怖......

根本話C朗勁d的人,都未睇過美斯全盛個陣有幾恐怖...... E-mail 此主題給朋友

講明先
真心覺得C朗好勁
佢係條命衰
衰在佢同呢個痴線佬同一個年代

睇下呢兩條片就知有幾癲
(兩條都係一場波入面的精華,睇全季集錦無意思,個個都係球王)
https://www.youtube.com/watch?v=Isx8srxCgQQ&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=u9EaP96QsAA&feature=youtu.be

有時真係唔係話C朗差
但足球真係要成場睇
剩睇數據其實真係唔準

呢兩場波美斯都唔係入十幾廿球個種
但你睇下佢次拎波
對對手造成的威脅有幾大
人地要花幾多人去阻止佢
就知有幾恐怖
比人感覺真係一個人屌打人地全隊

C朗勁個陣係腳風好 入三四球
睇比數會覺得佢一個人帶領球隊贏波
但佢入波集中係反擊/遠射/死球
全部都係要成隊波造出黎
問心如果佢係一隊弱隊踢
究竟仲可唔可以有咁多射門機會?

美斯勁係勁在
就算踢史篤城
都可以吸引3/4個人埋黎逼佢
一係佢就過撚哂你
一係佢就用創造出黎的空位交波比人

最後就係對足球的理解
C朗個種其實係運動員的典範
將每種物理上的可能加到最高
無人會否認佢係出色的足球員
因為佢送到個波入網
但睇佢踢波
你係唔會對足球加深左理解

相反睇美斯/小白/沙維/布斯基斯踢波
你真係會覺得佢地用緊個腦踢波
每一個動作都係有作用
唔會插完花 又回後
或者一味trial and error 式的浪射

如果朗癲係你最估佢唔到的球員
美斯應該係集足球智慧同技術於一體的典範
你望住佢
明知佢過你 你連拉都拉唔住 鏟跌佢 又企返起身
明知佢會傳 你估佢冇咁準會傳到 佢又真係傳到
明知佢會射 封哂位 佢都可以射埋你大細

科學家已經研究過
美斯大腦的運動反射神經係萬中無一
先可以係極短時間內做正確的決定同動作

有人話
係巴塞勁 先令到美斯勁

其實係岩岩相反
成套傳控足球的核心就係做突破缺口的美斯
沙維小白係好重要
但足球最終都係要得分
一咪傳控係贏唔到比賽(2014西班牙就係咁)
數據上都反映到(助攻美斯最多的唔係沙維小白,反而係後上側擊的丹尼爾)

當然你可以話好鍾意睇充滿力量 速度的足球
但從古到今
最為後人所讚頌的
都係有足球智慧的球員
因為體能會隨狀態而消逝
唯獨技術同智慧先係歷久不衰進入香討影片區

熱賣及精選
無從反駁?

美斯淨係識過d唔識爬嘅bb,仲係到認叻,真係笑大人個口
師兄你不如跟大腦兄一齊轉會皇馬啦

引用:
原帖由 2師兄 於 2018-7-5 07:47 PM 發表

無從反駁?
一反駁你就失蹤,反嚟做咩

回覆 引用 TOP

你答我美斯全盛時在阿根廷幾多個冠军就得了

剩睇數據其實真係唔準 ??

樓主你都幾有趣
睇波唔睇入波,鍾意睇射失

朗迷抄連登Post應該引用出處吧

引用:
原帖由 賓鑏柒 於 2018-7-5 09:05 PM 發表

朗迷抄連登Post應該引用出處吧
邊個朗迷

回覆 引用 TOP

點會未睇過,睇完咪又係咁

回覆 引用 TOP

睇波睇球技
咁就十年

菊花, 菊花, 顏色就靚喇
日曬雨淋,水洗都不清
樓房內外都適用
請用, 請用,菊花牌乳交柒,啦啦啦
引用:
原帖由 2師兄 於 2018-7-5 07:47 PM 發表

無從反駁?
今年西班牙都係咁

回覆 引用 TOP

真美斯迷。真係唔會同C朗比較。

事實證明係門口狗一名

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 牛熊小子 於 2018-7-5 09:15 PM 發表

真美斯迷。真係唔會同C朗比較。
講得好!

小器鬼 都唔會係真正熱愛足球嘅人。

因惑說他佛子過,徒然減損自功德,
故於大乘諸行者,不道彼過佛子行。

粗言惡語惱人心,復傷佛子諸行儀,
故於他人所不悦,絕惡言是佛子行。
引用:
原帖由 巴塞隆那 於 2018-7-5 09:19 PM 發表

講得好!

小器鬼 都唔會係真正熱愛足球嘅人。
黎緊已經無機會睇到C朗同美斯在世界盃獻技。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。