註冊 登入

[國際] 舒利亞: VAR唔俾耶穌仔12碼因為尼馬之前插水

舒利亞: VAR唔俾耶穌仔12碼因為尼馬之前插水 E-mail 此主題給朋友

舒利亞為BBC做直播嘉賓評論, 話耶穌仔禁區內門前推波清楚地被甘賓尼剷中腳, VAR唔俾12碼係因為之前尼馬試過禁區內插水呃球證及VAR不遂, VAR於是對巴西留下不良印象, 再有類近情況唔判12碼, 同場既奇連士文也認同有此可能.

https://www.youtube.com/watch?v=LCzg9nfME-4進入香討影片區

又亂UP
波離腳,出埋界先

個球證唔係好肯定係咪插水,考慮到巴西有前科所以唔比,咁我覺得好合理
但VAR睇清睇楚,有無中腳一目了然,根本唔駛估佢係咪插水,如果係咁嘅理由唔比咁我覺得好有問題

尼馬插水呢個壞習慣真係累死巴西。

回覆 引用 TOP

呢球平心而論係12馬,離腳係咪單於無犯規先

引用:
原帖由 chunhung 於 2018-7-7 04:23 AM 發表

又亂UP
波離腳,出埋界先
慢鏡顯示波雖離腳, 但未出界前腳已被甘賓尼踢中, 所以係可以俾12碼, 因為球證唔可以假設佢一定追唔到個波括唔返出來.

呢將圖好清楚顯示上述情況:
https://www.youtube.com/watch?v=DVdtpc1RqEY

引用:
原帖由 Dialanwok 於 2018-7-7 04:30 AM 發表

慢鏡顯示波雖離腳, 但未出界前腳已被甘賓尼踢中, 所以係可以俾12碼, 因為球證唔可以假設佢一定追唔到個波括唔返出來.

呢將圖好清楚顯示上述情況:
https://www.youtube.com/watch?v=DVdtpc1RqEY ...
哦,一下子睇唔清,都係聽旁術講

其實好明顯係耶穌推球出底線,眼見自己沒機會再進攻,將腳靠向甘賓尼再借勢跌搏12碼。簡稱: 插水

引用:
原帖由 盧鳩估 於 2018-7-7 04:34 AM 發表

其實好明顯係耶穌推球出底線,眼見自己沒機會再進攻,將腳靠向甘賓尼再借勢跌搏12碼。簡稱: 插水
中腳時未出界喎

擺明博12碼

引用:
原帖由 eripo 於 2018-7-7 04:35 AM 發表

中腳時未出界喎
因為球證都認為個波咁樣推法,根本出硬界, 如果耶穌佢係反方向cup入禁區, 咁又唔同講法。

我覺得係12碼
始終有出腳動作

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

回覆 引用 TOP

var 果吾知要來做咩

引用:
原帖由 chunhung 於 2018-7-7 04:33 AM 發表

哦,一下子睇唔清,都係聽旁術講
呢張圖亦說明左耶穌係雙腳掂地, 之後自己發力跳起(懷疑插水), 亦好明顯見到甘賓尼唔係鞋底向腳去先, 耶穌更冇可能被人剷到飛起, 一定係佢自己起跳。

引用:
原帖由 盧鳩估 於 2018-7-7 04:50 AM 發表

呢張圖亦說明左耶穌係雙腳掂地, 之後自己發力跳起(懷疑插水), 亦好明顯見到甘賓尼唔係鞋底向腳去先, 耶穌更冇可能被人剷到飛起, 一定係佢自己起跳。 ...
中腳呀,自己睇片啦,9吾撘8

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。