註冊 登入

你與同事之間記唔記仇 ? 香討焦點

你與同事之間記唔記仇 ? E-mail 此主題給朋友

我講先,唔記就假........

記得有次老細 fw 左約 10 個求職 EMAIL 叫我幫手揀幾個 In In 佢,我睇左幾個之後竟然發現有一個係我舊公司嘅同事,條友平時寸寸咁又冇料,最叻就係奶上司鞋底,我同佢都有唔少牙齒印,本來想約佢上黎 in 玩鳩吓佢,而且見佢要求 salary 都唔高,可能都做左好耐量地官,諗深一層叫佢上黎玩完佢又點,只係滿足自已一時之快而已,或者仲教精左佢呢,最後同老細講除左呢條友唔好請之外其他都可以約 in........講完

禾記架

熱門搜尋: 保濕面霜 化妝課程 fitness beauty 黑頭
引用:
原帖由 lokeunglok 於 2018-7-11 11:08 AM 發表

記得有次老細 fw 左約 10 個求職 EMAIL 叫我幫手揀幾個 In In 佢,我睇左幾個之後竟然發現有一個係我舊公司嘅同事,條友平時寸寸咁又冇料,最叻就係奶上司鞋底,我同佢都有唔少牙齒印,本來想約佢上黎 in 玩鳩吓佢,而且見佢要求 salary 都唔高,可能都做左好耐量地官,諗深一層叫佢上黎玩完佢又點,只係滿足自已一時之快而已,或者仲教精左佢呢,最後 ...
我都記得你係咪小妹本人

引用:
原帖由 lokeunglok 於 2018-7-11 11:08 發表

記得有次老細 fw 左約 10 個求職 EMAIL 叫我幫手揀幾個 In In 佢,我睇左幾個之後竟然發現有一個係我舊公司嘅同事,條友平時寸寸咁又冇料,最叻就係奶上司鞋底,我同佢都有唔少牙齒印,本來想約佢上黎 in 玩鳩吓佢,而且見佢要求 salary 都唔高,可能都做左好耐量地官,諗深一層叫佢上黎玩完佢又點,只係滿足自已一時之快而已,或者仲教精左佢呢,最後同老細講除左呢條友唔好請之外其他都可以約 in........講完 ...
有仇不報非君子。
你係君子中嘅大大君子!!!

如果是無心之失我唔會記住,
如果是有惡意的我一定記得。

熱門搜尋: 折扣 西裝訂造 眼鏡 韓國時裝 名牌 免費試用
仇一定記,相信大部人都會在心中,報唔報別一回事。

不約見佢這決定對,玩吓一個唔覺入左再同事基本是硬眼硬心何苦。

回覆 引用 TOP

呢 d 咪叫山水有相逢。

不見也是合情合理。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:
原帖由 lokeunglok 於 2018-7-11 11:08 AM 發表

記得有次老細 fw 左約 10 個求職 EMAIL 叫我幫手揀幾個 In In 佢,我睇左幾個之後竟然發現有一個係我舊公司嘅同事,條友平時寸寸咁又冇料,最叻就係奶上司鞋底,我同佢都有唔少牙齒印,本來想約佢上黎 in 玩鳩吓佢,而且見佢要求 salary 都唔高,可能都做左好耐量地官,諗深一層叫佢上黎玩完佢又點,只係滿足自已一時之快而已,或者仲教精左佢呢,最後 ...
我應該都係咁既環境坐左好耐。
掉返轉頭,我仲會同啲識佢既舊同事講....... 乜佢家下咁咁咁添。

回覆 引用 TOP

引用:

你真係好仆街吖

引用:
原帖由 空中飛 於 2018-7-11 11:40 AM 發表

禾記架
飛兄,你做邊行呀

熱門搜尋: 腰痛 更年期 去水腫 言語治療 隱形眼鏡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 intarsia 於 2018-7-11 11:46 AM 發表

同事 = 敵人. 亦等同仇人.
agree...冇利害衝突就好地地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Honesy2013 於 2018-7-11 11:41 AM 發表

我都記得你係咪小妹本人
sor 唔知你講乜野小妹

回覆 引用 TOP

引用:

做得好

回覆 引用 TOP

成日記住盞自己辛苦

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。