註冊 登入

船務文職睇法

船務文職睇法 E-mail 此主題給朋友

大家點睇船務文職?

小妹做左年幾, 工作崗位只對內部同行家。

初初感覺還好。但宜家比我感覺好似吊鹽水咁,公司愈黎愈姑寒咁。每日都生存到好攰

btw  草夠經驗一定會離開鬼地方

人工唔會點提升囉!

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-7-12 08:17 AM 發表

人工唔會點提升囉!
2睇! 我做左年幾 加左3次 雖然吾多 但都覺得吾錯

引用:
原帖由 小小小胖妹 於 2018-7-12 08:30 AM 發表

做到supervisor有2萬已經好好,再多難囉!

引用:
原帖由 小小小胖妹 於 2018-7-12 08:30 AM 發表

咁依家有幾錢人工?

無咩發展空間

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-7-12 08:46 AM 發表

做到supervisor有2萬已經好好,再多難囉!
我個上司應該無

引用:
原帖由 夏天的大橋 於 2018-7-12 08:49 AM 發表

咁依家有幾錢人工?
11k以上

引用:
原帖由 堅守:]我夢 於 2018-7-12 09:00 AM 發表

無咩發展空間
都係 一黎呢行開始衰退

引用:
原帖由 小小小胖妹 於 2018-7-12 09:14 AM 發表

11k以上
20k?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小小小胖妹 於 2018-7-12 09:14 AM 發表

11k以上
11k,admin assistant 已經有呢個數

物流越黎越夕陽架啦,我之前都係做飛機空運又做過船務,做左幾年,壓力大人工又唔成正比,就算比你升到上經理,人工都係得2萬至3萬,遲d都唔知仲有冇呢個價,所以我轉左入政府,考左幾次終於入到,勸力入政府盡早入,黎緊8月開始請aco/ca,aco起步萬4頂薪真有成3萬又唔怕炒人,好過做物流好多

長遠無咩發展空間

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-7-12 09:18 AM 發表

11k,admin assistant 已經有呢個數
但 我只係一個Small potato

熱門搜尋: 護髮 防脫髮洗頭水 腋下脫毛 髮型 染髮
引用:
原帖由 小小小胖妹 於 2018-7-12 01:01 AM 發表

大家點睇船務文職?

小妹做左年幾, 工作崗位只對內部同行家。

初初感覺還好。但宜家比我感覺好似吊鹽水咁,公司愈黎愈姑寒咁。每日都生存到好攰

btw  草夠經驗一定會離開鬼地方 ...
find another opportunity

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。