註冊 登入

其實返三日比人話唔適合份工,有啲過份

其實返三日比人話唔適合份工,有啲過份 E-mail 此主題給朋友

原來唔單止我係咁

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=26114850

前兩年香討有位師兄同我一模一樣經歷,應該唔係我做過葵興果間公司

其實轉到去新公司都要習慣上手,做錯做漏肯定有,即時發現到做返都可以原諒。
咁大家包容大家,你又開心我又開心。
可惜每間公司都有個好似陳生咁嘅小人
難怪勞記,JobsDB有啲公司好熟口面吧,經常請人果啲公司

回覆 引用 TOP

害人之心不可有
防人之心不可無

回覆 引用 TOP

第二日返工就俾人話唔適合即炒,真係躺著也中槍…😧

熱門搜尋: kid 嬰兒食譜 陪月員 bb奶粉 初生嬰兒

回覆 引用 TOP

呢個世界係有d咁的老闆,忘記他把啦!

引用:
原帖由 mrhappysayhello 於 12/7/2018 03:54 PM 發表

呢個世界係有d咁的老闆,忘記他把啦!
師兄,對於一生人嚟講好難忘㗎啦,不過盡量唔諗佢

熱門搜尋: 結婚 懷孕 化妝學校 粉底
引用:
原帖由 wingsyip 於 2018-7-12 16:05 發表

樓主仲未揾到新工作呀?

引用:
原帖由 高級知識份子 於 12/7/2018 04:11 PM 發表

樓主仲未揾到新工作呀?
仲未,見工大部分都係等消息

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingsyip 於 2018-7-12 02:49 PM 發表

原來唔單止我係咁

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=26114850

前兩年香討有位師兄同我一模一樣經歷,應該唔係我做過葵興果間公司
算啦,早啲話你唔適合份工都好過返咗一,兩個月先同你講,起碼唔駛浪費自己心機同時間,自己又可以搵過份,不過而家好多公司都真係唔知想點咁。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高級知識份子 於 2018-7-12 04:11 PM 發表

樓主仲未揾到新工作呀?
宜家揾到個個先奇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingsyip 於 2018-7-12 04:05 PM 發表

我知好難忘,但你檢討完可以改咪改lor!呢個世界咩人都有,你又要唔開心?簡單d講,你有日比個痴線佬插左一刀,唔通你成日記住條痴線佬咩?

回覆 引用 TOP

ching,過去咗就算,何必再三重提,為呢d公司唔開心為咩?向前看吧!

回覆 引用 TOP

葵興邊間
做咩

回覆 引用 TOP

佢三日炒你點都好過三個月先炒你

我試過4日,不過個女同事都痴痴地係咁閙人,早走早著

呢個世界唔係錢就係性

回覆 引用 TOP

34 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。