註冊 登入

召集睇過《與神對話》嘅書友出黎一齊討論!更新:星期五將會舉行第三次聚會

召集睇過《與神對話》嘅書友出黎一齊討論!更新:星期五將會舉行第三次聚會 E-mail 此主題給朋友

每個人睇同一樣嘅內容都會有各自嘅睇法,是次研討會希望我自己同其他書友可以透過各自嘅理解,令彼此更明白神嘅訊息,解開彼此人生上嘅各種疑問!

希望最少有5名書友參與,研討會才會舉行!
時間晚上7:30,日期希望每個星期五晚!
地點會考慮各書友住處,再選擇一個中間點!方便大家!(以上時間地點可以大家提議再行更改!)

希望各位有興趣參與嘅書友係已經睇過一次《與神對話》第一册!

更新:研討會已經定下舉行日期,有興趣可以留言或者pm你聯絡電話俾我,加入我地研討會whatsapp群組!

精選樓盤
尼度冇人睇過《與神對話》?

引用:
原帖由 角度兄 於 2018-7-19 07:46 AM 發表

尼度冇人睇過《與神對話》?
我有,好多人都有,暢銷書呀!只係我想冇太多人鍾意帶剛剛上网识的人上自己屋企或者你屋企囉!

引用:
原帖由 君問歸期未有期 於 2018-7-19 11:59 AM 發表

我有,好多人都有,暢銷書呀!只係我想冇太多人鍾意帶剛剛上网识的人上自己屋企或者你屋企囉!
放心!地點我會取向pacific或者starbucks嗰類coffee shop!可以慢慢坐,又坐得舒服!

回覆 引用 TOP

歡迎書友參加,一起探討,互相學習,共同成長。

請會員盡快更改簽名檔:內容勿涉及聯絡資料,宣傳網站,商業行為或色情。如有再犯, 可會禁言。 多謝明白及支持。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 角度兄 於 2018-7-17 04:40 PM 發表

每個人睇同一樣嘅內容都會有各自嘅睇法,是次研討會希望我自己同其他書友可以透過各自嘅理解,令彼此更明白神嘅訊息,解開彼此人生上嘅各種疑問!

希望最少有5名書友參與,研討會才會舉行!
時間晚上7:00,日期希望每個星期五晚!
地點會考慮各書友住處,選擇一個中間點!方便大家!(以上時間地點可以大家提議再行更改!)

希望各位有興趣嘅書友踴躍報名! ...
其實呢我未睇過本書
不過想了解多少少
可唔可以join呢...?

引用:
原帖由 stardust_2018 於 2018-7-25 12:20 AM 發表

其實呢我未睇過本書
不過想了解多少少
可唔可以join呢...?
建議你先把第一册看完一次再join,這樣比較好!

我有睇過本書, 想join, 但新手不能PM!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 角度兄 於 2018-7-25 07:32 AM 發表

建議你先把第一册看完一次再join,這樣比較好!
thank you
不過第一冊好似無
買左第二冊睇住先

引用:
原帖由 stardust_2018 於 2018-7-25 09:32 PM 發表

thank you
不過第一冊好似無
買左第二冊睇住先
誠品應該會有最初出版嘅中文版全套賣!

如果唔買,其實都可以去圖書館借!

我睇第一次嘅時候,都唔係買,係去圖書館借!

回覆 引用 TOP

我無時間出席,不過都想討論一下

“與神對話”有台灣翻譯版同大陸版,我會建議睇大陸版,因為譯者本身都有經歷,覺得佢翻譯起上嚟,係有一種“代入感”, 感覺上比台灣版好睇

另外,樓主不妨開返個“與神對話”谷,方便討論

回覆 引用 TOP

如果想睇與神對話網上版,可入我嘅微信群組,我喺群組 share出嚟

引用:
原帖由 pure3000 於 2018-7-26 01:45 PM 發表

如果想睇與神對話網上版,可入我嘅微信群組,我喺群組 share出嚟
我對上一次喺“香討”留言,已經係4個月前嘅事,因為我經常會突然專注其他嘢,忘記上香討,如果大家睇到我呢個留言,而留咗微信號,可能我已經係2019先睇返,所以大家要加我嘅話就要趁手啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pure3000 於 2018-7-26 01:35 PM 發表

我無時間出席,不過都想討論一下

“與神對話”有台灣翻譯版同大陸版,我會建議睇大陸版,因為譯者本身都有經歷,覺得佢翻譯起上嚟,係有一種“代入感”, 感覺上比台灣版好睇 ...
但我睇到大陸啲字我就唔想睇喇!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。