註冊 登入

有沒有巴打從某寶買大型貓籠點攞出香港

有沒有巴打從某寶買大型貓籠點攞出香港 E-mail 此主題給朋友

買完貓籠睇到體積太大,好似個55吋電視機個箱,嚇死,本想上深圳拖返出香港,以家屋企嘅大拖車送左俾人,凈低細車仔,都唔知點運落來,唔該各位貓友!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
用集運, 我個貓籠一米高,直接運黎屋企,運費唔洗2百

引用:
原帖由 D0BI 於 2018-7-31 01:43 AM 發表

用集運, 我個貓籠一米高,直接運黎屋企,運費唔洗2百
我就係唔識吖,再話個間店主話唔寄集運,計條數,2個人返深圳落馬洲50x2=100港,搭地鐵返屋企28人,再➕大陸住屋企但出街食飯6-日,最少食500人仔,請識嘅俬家車出深圳灣過關150人仔,鬼知過夜晚九點冇自己區嘅大巴,搭去太子45x2=90港幣,太子搭的士返住所130港幣,呢個籠某寶買300人仔。
計條數:港100+90+130=320港紙
              人 28+50+150+300貓籠=528人仔
再攞528人仔➗0.87=607港幣➕320車費港幣
                                  =927港紙(貓籠)總要2個人嘅2日人工

引用:
原帖由 pzozizuz 於 2018-7-31 10:22 AM 發表

我就係唔識吖,再話個間店主話唔寄集運,計條數,2個人返深圳落馬洲50x2=100港,搭地鐵返屋企28人,再➕大陸住屋企但出街食飯6-日,最少食500人仔,請識嘅俬家車出深圳灣過關150人仔,鬼知過夜晚九點冇自己區嘅大巴,搭去太子45x2=90港幣,太子搭的士返住所130港幣,呢個籠某寶買300人仔。
計條數:港100+90+130=320港紙
              人 28+50+150+ ...
第一, 你根本唔洗同店主講你要集運, 總之店家寄去內地任何一個地方包郵就得。(內地呢一程唔洗運費)
    你收貨地址填返集運倉地址,直接買就得。根本唔需要同店家交待咁多。
第二, 你揀集運公司要揀d 唔計體積既, 運費大約200幾港幣,送到你屋企。
    上網搜下都會知道邊幾間係唔計體積,只計重的。例如point2xxxxx集運,23kg唔洗200hkd

我唔明點解你要咁辛苦一定要自己上去拎
而家大把人寄大型傢俬都係用集運啦
直接送上門仲平過你咁做

步驟 (大多集運公司網頁都有佢自己既教學)
1先搵唔計體積既集運公司,登記acc
2拎佢既集運倉地址+你既收貨會員編號等訊息,去x寶設定,填你既集運倉收貨地址
3買貓籠,等佢運到你既集運倉
4去集運login填返貓籠既運單號碼, 確認再網上付款比集運, 寄過黎香港,搞掂!

引用:
原帖由 D0BI 於 2018-7-31 07:28 PM 發表

第一, 你根本唔洗同店主講你要集運, 總之店家寄去內地任何一個地方包郵就得。(內地呢一程唔洗運費)
    你收貨地址填返集運倉地址,直接買就得。根本唔需要同店家交待咁多。
第二, 你揀集運公司要揀d 唔計體積既, 運費大約200幾港幣,送到你屋企。
    上網搜下都會知道邊幾間係唔計體積,只計重的。例如point2xxxxx集運,23kg唔洗200hkd

我唔明點解你要咁辛 ...
你講好似有d明,如果學識集運,真係會超方便,集運係唔係淘寶上登記注冊吖?因淘寶account用左大陸親戚幫開嘅銀行戶口,以家支付寶都唔係自己嘅名,咁再用香港嘅手機登記注冊集運得嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D0BI 於 2018-7-31 07:28 PM 發表

我唔明點解你要咁辛 ...
想問一下你住邊區,可唔可以教下我點入集運,我睇youtoo,在上淘x,就係登入唔到集運倉,應該在電腦還是係手機度設置吖?唔該!總有登入x寶係唔係要設置為香港區吖?之前我用香港區,好多野直情搵唔到同冇貨唔買嘅,後尾自己設置左深圳區,有個待集運係唔係首先另外要注冊再買完野先用得吖?

回覆 引用 TOP

你大陸有屋企= =

大陸親戚收左CALL 順豐都好方便姐, 唔係成日淘又唔識搞就唔好嘥時間

如果你成日淘就慢慢試下, 整左一次集運識點搞就好方便

但大陸親戚收左CALL 順豐都一樣好方便, 唔重既最多咪兩三百人仔

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。