• 瀏覽: 31,893
  • 回覆: 637
  • 追帖: 3
+56
此帖乃吹水之用, 歡迎任何人發表有關F1直接或間接的話題. 為免影響討論閱讀, 請勿將外來文章全篇照抄, 總之就係唔好攪到人睇唔到留言, 請要有公得心. 有需要可貼link或只節錄想討論的內容已足夠.  如閣下喜歡抄襲, 請移玉步過隔離帖或自行開新帖.

另因過往事件, 請留意幾點:
1. 比賽只得一個, 所以此討論區係公家的, 大家冇大冇細. 請勿發言壓制別人講野, 同樣亦唔好唔夠人拗就話人唔比你講, 有point就同人砌過吧. 另本人只負責開post, 不會及無權理任何留言, 只會係討論者之一, 直頭最好唔好叫我樓主.
2. 請勿發表對車手, 車隊甚至版友人身攻擊言論, 尤其涉及人種等敏感用辭.
3. 最後以版規為大, 有問題請搵版主

大家繼續

唔該曬師兄;大家暑假前又可以盡情吹水!

德國站令手指仔盡失車迷的尊重;自己條黃軚新冰人條黃軚11個圈,有drs幫助都不能靠近冰人爬頭,發哂脾氣要車隊出 team order,真是自貶身價!

引用:
原帖由 sng850 於 2018-7-25 05:02 PM 發表
德國站令手指仔盡失車迷的尊重;自己條黃軚新冰人條黃軚11個圈,有drs幫助都不能靠近冰人爬頭,發哂脾氣要車隊出 team order,真是自貶身價!
佢忘記咗鬥車場是英雄地,咁嘅表現是出醜於全球觀眾眼前!

咁匈牙利站平治係咪會用返舊引擎?

其實Bottas咪一樣冇guts...雖然老闆叫佢hold, 但條tyre新咁多有膽識一定過到Ham
係都應該Ham 讓Bottas過

引用:
原帖由 abcman87 於 2018-7-25 07:10 PM 發表
其實Bottas咪一樣冇guts...雖然老闆叫佢hold, 但條tyre新咁多有膽識一定過到Ham
我記得2016年奧地利站, 咸美頓用條舊黃軚一樣過到用全新紅軚嘅羅絲。

引用:
原帖由 abcman87 於 2018-7-25 07:10 PM 發表
因為平治在對上兩三場失分太多,弄至車手及車隊領先地位都被拉利奪去,故此防止自己兩個車手在惡劣環境下攬炒而出 team order ,都可以理解。

最新消息,拉利主席走了,rip

引用:
原帖由 san_lam 於 2018-7-25 09:05 PM 發表
都幾快, 應該係六月開始醫

之後的方向可能唔同, 起碼唔會咁快話要退出f1

引用:
原帖由 san_lam 於 2018-7-25 09:05 PM 發表

RIP

引用:
原帖由 sng850 於 2018-7-25 21:33 發表

RIP
RIP

下!咁突然!
平治ham見睇應該會領先放暑假,除非佢星期日DNF。
暑假後大家都未必有重大更新,因為都要全力落19-20賽季。

66歲算是英年早逝!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]