註冊 登入

[動漫類] POKEMON GO 每日靚任報料區--19/5見P.169帖#2532開始(請各位來報料~~)

POKEMON GO 每日靚任報料區--19/5見P.169帖#2532開始(請各位來報料~~) E-mail 此主題給朋友

不會不定時更新,因為係要靠大家一齊報料先得
請各位訓練員自行提供

此帖只供靚任報料及查詢,吹水請到 POKEMON GO 訓練員交流區30,多謝合作

集中各樣靚任,歡迎各位來報料,包括:
  • 晃晃班#4 任務:連續用曲球投出5次Great
  • 吉利蛋任務:孵5隻蛋
  • 油雞任務:連續掟3個Excellent
  • 迷你龍任務:捉1隻龍屬性寶可夢
  • 彩糖任務
  • 星塵任務(1000&1500)

報料時,請寫
(1) POKESTOP名稱或圖片(一定要)
(2) 地區及建築物名(如有)
如可提供POKESTOP圖片或位置地圖更佳

精選樓盤
1 AUG 2018 靚任務 [轉貼]

【吉利蛋任務】

新蒲崗崇齡街遊樂場
POKESTOP : 全身伸展運動器

樂富摩士三號公園
POKESTOP : 摩士之火

佐敦
POKESTOP : 太平館

鰂魚涌
POKESTOP : 鰂魚涌公園二期

長青邨
POKESTOP : Fireworks Painting

粉嶺
POKESTOP : 天華棲

===========

【油雞任務】

油麻地
POKESTOP : Kowloon Bowling Green Club

港大
POKESTOP : Haking Wong Statue

===========

【迷你龍任務】
#捉一條龍系寶可夢
*贏一次3星以上團戰(新)

土瓜灣*
POKESTOP : 掛係牆上的Mini車頭

美孚*
POKESTOP : 港鐵美孚站G出入口

坑口*
POKESTOP : Round View Deck

沙田*
POKESTOP : Use Zebra Crossing

小西灣*
POKESTOP : YMCA Front Door Graffite

維園*
POKESTOP : 皇后葵

太平邨*
POKESTOP : Mosaic Tunnel

===========

1粒糖~
POKESTOP : Lok Fu Estate Big Football (聯合道近樂富邨)

1000星塵~3次C+G
POKESTOP : 九龍灣遊樂場

屯門元朗天水圍五蛋任務食左好多日白果

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2018-8-1 12:14 PM 發表

1 AUG 2018 靚任務 [轉貼]

【吉利蛋任務】

新蒲崗崇齡街遊樂場
POKESTOP : 全身伸展運動器

樂富摩士三號公園

佐敦
POKESTOP : 太平館

鰂魚涌
POKESTOP : 鰂魚涌公園二期

長青邨
POKESTOP : Fireworks Painting

粉嶺
POKESTOP : 天華 ...
收到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JJ_girl 於 1-8-2018 12:13 發表

不會不定時更新,因為係要靠大家一齊報料先得

此帖只供靚任報料及查詢,吹水請到《 POKEMON GO 訓練員交流區21》,多謝合作

集中各樣靚任,歡迎各位來報料,包括:
  • 吉利蛋任務:孵5隻蛋
  • 油雞任務:連續掟3個Excellent
  • 球迷你龍任務:捉龍系精靈、贏一場3級以上團體戰
  • 彩糖任務
  • 星塵任務

報料時,請寫
    (1) 地區及建築物名( ...
  • 好難架喎,
    d料冇可能靚得過J J小姐,睇漏左,我己移步去了21,sorry🙏🏻

引用:
    原帖由 mamamanman 於 2018-8-1 12:40 PM 發表

屯門元朗天水圍五蛋任務食左好多日白果
    真係好抱歉
    我在九龍區,都係join九龍區嘅telegram
    可能會員比較少報呢幾區,所以就算有,冇人報我都唔知

你遇到靚任都可以報上嚟呀

回覆 引用 TOP

引用:
    原帖由 faimark 於 2018-8-1 01:23 PM 發表

好難架喎,
    d料冇可能靚得過J J小姐,睇漏左,我己移步去了21,sorry🙏🏻
    哥哥大架光臨,仲咁樣讚我,多謝

有冇靚任料報

引用:
    原帖由 JJ_girl 於 1-8-2018 13:50 發表

哥哥大架光臨,仲咁樣讚我,多謝

有冇靚任料報
    Sorry🙏🏻我只知三Excellent⋯⋯好難,因今早幫老闆官塘買野,見呢個是迷你龍是否這樣報料?謝謝

引用:
    原帖由 faimark 於 2018-8-1 02:05 PM 發表

Sorry🙏🏻我只知三Excellent⋯⋯好難,因今早幫老闆官塘買野,見呢個是迷你龍是否這樣報料?謝謝8603675
    唔係喎,呢個係塔,唔會轉到任務出
    你個迷你龍任務應該唔係在呢度轉

回覆 引用 TOP

引用:
    樂富摩士三號公園
    pokemongomap 搵唔到"摩士之火"   . . . . 可唔可以俾D提示

引用:
    原帖由 中計 於 2018-8-1 02:53 PM 發表 

pokemongomap 搵唔到"摩士之火" . . . . 可唔可以俾D提示
    紫色圈係摩士之火,喺摩士三號公園,樂富地鐵行去好近
    如果識行去埋新蒲崗都係三個字左右

引用:
    原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2018-8-1 03:08 PM 發表

紫色圈係摩士之火,喺摩士三號公園,樂富地鐵行去好近8603818 8603819 如果識行去埋新蒲崗都係三個字左右
    唔該哂, 都唔算近喎. . . . 仲想去摩士出火. . . 再去埋  崇齡街伸展伸展添

喺樂富地鐵ar??

引用:
    原帖由 中計 於 2018-8-1 03:15 PM 發表

唔該哂, 都唔算近喎. . . . 仲想去摩士出火. . . 再去埋  崇齡街伸展伸展添
    好近,在下唔要任都特登行一次你睇

引用:
    原帖由 人棄 於 2018-8-1 04:11 PM 發表

喺樂富地鐵ar??
    樂富地鐵行去摩士之火五分鐘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。