註冊 登入

[PART 2]PRODUCE 48賽後討論區 IZ*ONE 1/4回歸

本主題由 System 於 2018-11-30 05:00 AM 解除限時高亮

[PART 2]PRODUCE 48賽後討論區 IZ*ONE 1/4回歸 E-mail 此主題給朋友

https://www.discuss.com.hk

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
怕會傾爆post,而家開放part 2比大家繼續開心理性討論

報到 

回覆 引用 TOP

報到先👏🏻👏🏻👏🏻

My blog,得閒上去坐下啦,thx...\^o^/
貪靚Pat部屋
☆°˙Patrickの部屋╱〞★

回覆 引用 TOP

12 picks 因為櫻花太有威脅了,其實好多人都冇投佢,搞到係咁跌。之後1/2picks應該好d。

2picks其實應該係一個自己中意既pick加一個唔想淘汰既pick,舉個例,如果中意櫻花,投左櫻花,另外1pick再投Top12入面既人,但其他Top12既飯又唔投櫻花,會對櫻花唔著數的

留名
E08中字出左啦http://www.bilibili.com/video/av28475211

回覆 引用 TOP

係Twitter見到好多櫻花飯,2picks 其中1pick都係投Top12既人,呢個策略真係唔好,咁樣好大機會下次會再跌

引用:
原帖由 wing_414 於 2018-8-3 09:27 PM 發表

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27510184&extra=page%3D1
報到兼感謝樓主再開PART2
引用:
原帖由 Ansonlaw123 於 2018-8-4 10:24 AM 發表

係Twitter見到好多櫻花飯,2picks 其中1pick都係投Top12既人,呢個策略真係唔好,咁樣好大機會下次會再跌
只有希望2pick嘅人,投咗樱花再加其她日本line,咁就樱花有得再上,連帶可以拉其她日line就最理想.🤨

今次PD成功為清純招黑

Highlight.GFRIEND.SHINee.Mamamoo
引用:
原帖由 hardwater88 於 2018-8-4 10:33 AM 發表

只有希望2pick嘅人,投咗樱花再加其她日本line,咁就樱花有得再上,連帶可以拉其她日line就最理想.🤨
我見有d櫻花飯2picks係櫻花加Nako,Nako係好好,我都想佢出道。但Nako本身已經2位仲高過櫻花。櫻花d飯仲咁投就策略錯誤。

利申,想HKT 2個一齊出道,純講個投票策略

引用:
原帖由 Iris815 於 2018-8-4 10:34 AM 發表

今次PD成功為清純招黑
下次隨時大跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ansonlaw123 於 2018-8-4 10:01 發表

12 picks 因為櫻花太有威脅了,其實好多人都冇投佢,搞到係咁跌。之後1/2picks應該好d。

2picks其實應該係一個自己中意既pick加一個唔想淘汰既pick,舉個例,如果中意櫻花,投左櫻花,另外1pick再投Top12入面既人,但其他Top12既飯又唔投櫻花,會對櫻花唔著數的 ...
如果有得投2pick我會櫻花+miyu👍👍👍
希望一齊入到1😭😭😭

貪靚Pat部屋
引用:
原帖由 SoneMeU 於 2018-8-4 08:56 AM 發表

我有5個私心PICK一次過OUT哂走LU
HOW3人 裴恩英 小嵨真子
雖則預左佢地唔會係出道組 但都冇諗過一次過OUT哂
睇黎我係連私信都唔好講先得 ...
回左偉仔先
呢5個我都有pick真子同王珂
對比起星船果3個妹我覺得how呢3個更得我心
裴恩英永遠都係陪跑但係佢值得入

Highlight.GFRIEND.SHINee.Mamamoo
引用:
原帖由 Ansonlaw123 於 2018-8-4 10:37 發表

我見有d櫻花飯2picks係櫻花加Nako,Nako係好好,我都想佢出道。但Nako本身已經2位仲高過櫻花。櫻花d飯仲咁投就策略錯誤。

利申,想HKT 2個一齊出道,純講個投票策略 ...
我櫻花+Nako都鍾意
但希望上位圈+下位圈咁投,可以多啲日本人出道👍👍👍
櫻花,Nako本身應該唔少飯,希望佢哋啲飯主pick佢哋,再加一個下位圈嘅日本人,可以帶多幾個日本人出道🙏🙏🙏
仲有趕走YS🤫🤫🤫

貪靚Pat部屋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ansonlaw123 於 2018-8-4 10:37 AM 發表

利申,想HKT 2個一齊出道,純講個投票策略 ...
我覺得2個孖住咁投就最好, 12 PICK都冇玩咩投票策略, 2 PICK更加難玩策略, 點都係投自己鍾意嗰間公司
佢地D票數又唔係爭好遠, 投比低位人分分鐘搞到拉低自己友得票率, 分散哂D票...一定係投比自己人著數

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。