註冊 登入

老細見個interviewee大波即刻請左...

老細見個interviewee大波即刻請左... E-mail 此主題給朋友

小弟做hr,琴日見左兩個interviewee, 個post係for對客既, 第一個interviewee講野口窒窒, 個樣又麻麻, 但就著無袖背心連身短裙, 仲要夾哂條線出黎, 講真我正人君子當然唔會加分, 總結黎講佢可能5/10分左右, 反而對第2個女inteviewee印象好, 佢雖然冇樣冇身材不過講野好叻, 又有經驗, 做野黎講應該有7/10分

但之後交俾老細final interview, 最尾出既結果.... 第1個interviewee即場請左 , 但第2個就返去等消息, 唔係講咩, 但世界真係好現實, 有奶就是贏...

精選樓盤
引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-8-8 11:03 AM 發表

小弟做hr,琴日見左兩個interviewee, 個post係for對客既, 第一個interviewee講野口窒窒, 個樣又麻麻, 但就著無袖背心連身短裙, 仲要夾哂條線出黎, 講真我正人君子當然唔會加分, 總結黎講佢可能5/10分左右, 反而對第2個女inteviewee印象好, 佢雖然冇樣冇身材不過講野好叻, 又有經驗, 做野黎講應該有7/10分

但之後交俾老細final interv ...
可能覺得第二果位做唔長吧.

冷靜觀察、穩住陣腳、沉著應付、韜光養晦
善於守拙、決不當頭、抓住機遇、有所作為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenhoo 於 2018-8-8 11:03 AM 發表

唔係有奶就是贏。係你老闆睇得出佢夠姣夠事業心重,為上位乜都肯做。咁咪方便佢食。

回覆 引用 TOP

引用:

你都講咗重點啦
個post 係對客架嘛

回覆 引用 TOP

叻果個比你用佢黎做野。
大波果個你老細自己用佢黎出野。

回覆 引用 TOP

如果對客係講電話,第2個必贏
但如果見樣,咁無計

第1個interviewee咪識玩囉,老細,應該話係男人好現實
對客位根本唔洗講野叻,只要有個樣或者有對波已經夠吸引
啲男人客實乜都應承 唔係而家點會咁多女女去隆motiva

老闆有眼光。💃💃💃

回覆 引用 TOP

引用:

“講真我正人君子。。。”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蟲出江湖 於 2018-8-8 12:42 PM 發表

第1個interviewee咪識玩囉,老細,應該話係男人好現實
對客位根本唔洗講野叻,只要有個樣或者有對波已經夠吸引
啲男人客實乜都應承 唔係而家點會咁多女女去隆motiva ...
啱,大波好過識字啦

口材可以訓練, 身材就.....😆
你老細睇通依一點, that's why he is your boss.

未能確切掌客嘅真正需求。
所以boss 係boss ,你就係打人工。

回覆 引用 TOP

個 post 要對客喎。假如公司衰左單野要同客道歉, 搵個大波既去, 係容易啲氹返個客架喎。

回覆 引用 TOP

如果男人大波又如何

引用:
原帖由 H2O- 於 2018-8-8 13:39 發表

如果男人大波又如何
又或者著短裙interview

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。