[射擊] Battlefield V預售情況比預期差

Battlefield V預售情況比預期差 E-mail 此主題給朋友

轉自: https://www.vgr.com/battlefield-5-pre-order-sales-weak/

根據VGR報導
EA年度FPS大作Battlefield V
雖然好快10月正式推出
但Wall Street Journal分析員Sarah Needleman早前透露
BFV嘅預售情況比預期差
相信係因為同期亦有其他大作推出
包括: Call of Duty: Black Ops 4及Red Dead Redemption 2

類似嘅情況於2016年亦曾經出現過
當年EA另一款FPS遊戲Titanfall 2發售時
受到Battlefield 1及Call of Duty: Infinite Warfare夾撃

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
見到隻BF1, 我就唔會買V了

FPS 呢類遊戲大家都可能玩到厭, 一二次大戰, 到現今戰爭, 再走到去玩科幻世界, 年年嚟嚟去去都係咁

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2018-8-18 02:48 AM 發表

FPS 呢類遊戲大家都可能玩到厭, 一二次大戰, 到現今戰爭, 再走到去玩科幻世界, 年年嚟嚟去去都係咁
我就真係玩到好厭。其實第一身射擊,隻隻換個皮換個故事,真係差唔多玩法,同一樣野。

引用:
原帖由 superhkguy 於 2018-8-18 01:37 AM 發表

Battlefield 1係第一次世界大戰
而今集Battlefield V就會重返二戰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2018-8-18 02:48 AM 發表

嗯~
有啲人鐘意玩二戰
有啲人就鐘意玩現代/未來戰爭(跳跳虎)
所以開發商都會交替咁去做
希望可以滿足到唔同玩家

我成日都話遊戲種類要多元化啲,一味射射射真係會厭

打老婆的班頭   降婦女的領袖

天若有情天亦老 人間正道是滄桑

佔有過更損失得多, 彷彿有循環因果
追憶 總比平凡易過,
沒試過那知真正愛, 無力再轉送別人
沒愛過那知真正痛, 原來面上沒傷痕
一世的錯為了一次的對
一世的冷為了一次的暖
要笑我笑我天生只有痴
BFV 用女性做二戰封面,完全不符二戰史實,被fans鬧爆,DICE個老板已經辭職。估計好快$65又買到。

引用:
原帖由 siupercy 於 2018-8-18 12:05 PM 發表

我就真係玩到好厭。其實第一身射擊,隻隻換個皮換個故事,真係差唔多玩法,同一樣野。
都係
不過今年要做算有啲新意
加入現今非常流行嘅食雞Battle Royale模式
但暫時就未有太多詳細資料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 y2k2 於 2018-8-18 03:05 PM 發表

我成日都話遊戲種類要多元化啲,一味射射射真係會厭
嗯~
不過好似Battlefield之類
有返咁上下歷史嘅系列
如果忽然間有重大轉變
有時亦可能會引致反效果

好似之前三國無雙8
加左全新嘅Open World玩法
反而導致好多其他問題
因此獲得大量負評

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豪臨昂居戶主 於 2018-8-18 05:09 PM 發表

BFV 用女性做二戰封面,完全不符二戰史實,被fans鬧爆,DICE個老板已經辭職。估計好快$65又買到。
相信依個都係其中一個因素
所以外國有唔少人
都形容今次BFV係"Get Woke, Go Broke"

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2018-8-18 08:03 PM 發表

相信依個都係其中一個因素
所以外國有唔少人
都形容今次BFV係"Get Woke, Go Broke"
外國有fans話resupplies 會有tampon.

引用:
原帖由 豪臨昂居戶主 於 2018-8-18 08:09 PM 發表

外國有fans話resupplies 會有tampon.
依方面自己就唔太清楚
建議可以留意返官方公布

不過考慮到今集咁著重有女兵
真係有都唔出奇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mgyyh232 於 2018-8-18 02:59 PM 發表

嗯~
有啲人鐘意玩二戰
有啲人就鐘意玩現代/未來戰爭(跳跳虎)
所以開發商都會交替咁去做
希望可以滿足到唔同玩家
最憎跳跳虎
出前一日買/pre-order 都未遲做乜要咁快啦

引用:
原帖由 superhkguy 於 2018-8-18 01:37 AM 發表

可以講下點解嘛!

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。