• 瀏覽: 16,523
  • 回覆: 10
最近搵緊酒店工,想入Marriott, 但想知同一position唔同Marriott branch 人工係咪唔一樣架?例如: Courtyard Marriott/JW Marriott/Ocean Park Marriott?

其實比較prefer JW, 不過Courtyard又近好多,如果人工一樣既話可能我會放棄JW...有無人知道呢?

熱賣及精選
樓主要睇埋前景啊,jw話哂都5星大檔,轉去第二到都容易d
除非你只係想安份守己揾份工過下日晨,唔係話courtyard唔好,始終未係5星,只係細檔,想轉返大檔難d

正常就jw高d

Jw應該係萬豪集團中最高.之後就新開海洋公園之後萬怡.最後萬麗...姐妹酒店唔知..佢屬於唔錯!當然唔可以比美4季半島5星大酒店!但對4星來講行5天工作係高過其他4星

萬豪集團入面最高檔次應該係Bvlgari

萬豪福利廿九幾年冇進步,已經完全比人過了頭!

引用:
原帖由 褲lin君 於 2018-8-24 10:48 AM 發表

萬豪集團入面最高檔次應該係Bvlgari, 其次仲有Ritz

正確係

引用:
原帖由 食鬼 於 2018-8-26 07:35 PM 發表

正確係
人地問brand grading 你整個theme 定位做咩
最高級係bul ritz St Regis 但bul 唔係owned by Marriott 係短期partnership, 分數 member 全部都係獨立
人工benefits 就一定係bvlgari
jw w 就同級
但同級計jw人工出名唔高

引用:
原帖由 Flyboy234 於 2018-8-20 10:41 PM 發表

最近搵緊酒店工,想入Marriott, 但想知同一position唔同Marriott branch 人工係咪唔一樣架?例如: Courtyard Marriott/JW Marriott/Ocean Park Marriott?

其實比較prefer JW, 不過Courtyard又近好多,如果人工一樣既話可能我會放棄JW...有無人知道呢? ...
jw 人工高 courtyard 好多 完全唔同grade
但jw人工本身都唔係最高
entry level 你預jw 高 Renaissance 10-20k
Renaissance 又高marriott/ courtyard 10k-20k

唔好做Courtyard啊,應該話唔好做Marriott!人工低,工時長,日日要OT,高層無人性仲要扮曬為員工著想,好多Training做,成日叫員工提意見改善福利,但條條都話唔實際無得傾,話係國際品牌,假期福利比Local Hotel都要差!FYI,年假得10日,咩年代啊!

人地請左你喇咩?2邊有晒offer任你揀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]